Af - 18/04-17 17:09

Prins Henrik er trukket i arbejdstøjet igenPrins Henrik er trukket i arbejdstøjet igen

Prins Henrik har de seneste uger muntret sig med hyggelige og sjove påfund. Men nu sadler den pensionerede prins om og trækker i arbejdstøjet.

storybild

Prins Henrik deltog tirsdag formiddag i åbningen af Europæisk Gastronomiregion 2017 på Frederikshøj Kro ved Aarhus. (Billede: Scanpix/flemming krogh)

Først skippede han det belgiske statsbesøg og valgte i stedet at tage til syden og lidt god mad på på solrige Tenerife. Langfredag hyggede Prinsen sig gevaldigt på væddeløbsbanen i Aarhus i selskab med den kendte rigmandsenke Karin Salling, hvis afdøde mand Herman Salling grundlagde Dansk Supermarked. Og så sluttede han påsken af med familien, der alle var inviteret til Marselisborg Slot for at fejre Dronningens 77 års fødselsdag søndag.

Men nu er det slut med sol, hygge og fornøjelser. Påsken er veloverstået, og prins Henrik har valgt at trække i arbejdstøjet.

Det skete, da den 82-årige prins tirsdag formiddag mødte op på gourmetrestauranten Frederikshøj Kro i Aarhus, der siden 2015 har haft en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Årsagen var åbningen af Europæisk Gastronomiregion 2017, som Aarhus og region Midtjylland er blevet udnævnt til.

Prins Henrik er kendt for at have en stor passion for god mad og vin. Sidstnævnte interesse har han gennem mange år dyrket på vinslottet Château de Cayx i det franske, som han købte sammen med dronningen i 1974.

Der var masser af sjov og ballade, da prins Henrik fredag var en tur på væddeløbsbanen i Aarhus, hvor han skulle overrække præmien til vinderen af Prins Henriks Æresløb på Jysk Væddeløbsbane i Aarhus. Her ses han med Karin Salling. Foto: Bo Amstrup

Og det er da også den glødende interesse for det kulinariske, der har fået den franskfødte prins til at sige ja til at blive protektor for Europæisk Gastronomiregion.

»Jeg er glad for at være protektor for et initiativ, der vil fremme nordisk gastronomi i en international sammenhæng, sikre øget opmærksomhed på lokale producenter og stimulere interessen for mad blandt nye generationer,« har Prinsen udtalt i en pressemeddelelse ifølge TV2 Østjylland.

Åbningen af Europæisk Gastronomiregion er prins Henriks 9. officielle arrangement i 2017.

Siden dronning Margrethe nytårsaften 2015 annoncerede, at hendes husbond gik på pension, har Prinsen droslet ned på de officielle pligter. Og det har ikke altid været velset. Prins Henrik har flere gange fået kritik for sit selektive fravær af flere kongehuseksperter.

Prins Henrik var i hopla, da dronning Margrethe søndag fejrede sin 77-års fødselsdag på Marselisborg Slot sammen med børn og børnebørn. Foto: Henning Bagger

Allerede i 2015 vakte det stor opsigt, da Prinsen meldte afbud til Dronningens 75 års fødselsdag grundet sygdom, men allerede to dage senere var frisk nok til at rejse til Venedig.

Og i slutningen af marts var den gal igen, da Prinsen dagen efter prins Richards bisættelse rejse til Tenerife og dermed ikke deltog i det belgiske statsbesøg til trods for, at Dronningen ellers havde fortalt, at Prinsen ville deltage i statsbesøget.

Dommen fra eksperterne har været hård, og Henriks afbud er både blevet kaldt illoyalt, pinligt, mystisk og et svigt af dronningen. Desuden har det ført til spekulationer om, hvorvidt Dronningen og Prinsen har problemer i ægteskabet.

Forfatter og tidligere journalist Søren Jakobsen, der har fulgt prins Henrik i mange år og skrevet flere bøger om forholdet mellem de kongelige og landets rige familier, vurderer, at Prinsens tilstedeværelse de seneste dage skyldes, at Prinsen forsøger at rette op på de seneste ugers kritik.

»Jeg tror, det er en afvejning af, hvor meget meget man kan melde sig ud af Kongehuset, når man ikke har meldt sig ud af finansloven,« siger forfatteren med henvisning til, at Prinsen årligt modtager otte mio. kr. i apanage.

Prinsen pjattede og prøvede travkusk Knud Mønsters tilsølede briller. Foto: Bo Amstrup

Men det er næppe tilfældigt, at Prinsen vælger at dukke op til netop sin kones fødselsdag og til arrangementerne på væddeløbsbanen og på Frederikshøj kro.

»Det her er en markering af, at han alligevel ikke har meldt sig helt ud – men at han selv bestemmer, hvad han vil deltage i«, siger forfatteren og fortsætter:

»Hvis han ikke var kommet til Dronningens fødselsdag, ville folk jo spørge sig selv om, hvad det er for et ægteskab Regentparret har«.

MX har forsøgt at få en kommentar fra Kongehuset og prins Henrik til åbningen af Europæisk Gastronomiregion, men det har ikke været muligt.

Der blev kigget nøje efter, da prins Henrik tirsdag deltog i åbningen af Europæisk Gastronomiregion 2017 på Frederikshøj Kro. Foto: flemming krogh

LÆS OGSÅ: Dronningen hyldes fra trappen foran Marselisborg Slot

LÆS OGSÅ: Prins Henrik blev væk: 'Han vil ikke længere være en del af dronningens liv'

LÆS OGSÅ: Hele den danske kongefamilie tager afsked med prins Richard

LÆS OGSÅ: Kongehusekspert: Dronningen er pinligt berørt over prins Henrik

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Kæmpe skandale i Røde Kors: Ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx