Af Christian Hansen - 09/08-17 21:32

Diana frøs til is, da hun hørte Charles' første ord om nyfødte Harry Diana frøs til is, da hun hørte Charles' første ord om nyfødte Harry

Alt ændrede sig efter det, afslører ny bog.

storybild

Prinsesse Diana tabte tilsyneladende de sidste følelser for sin mand, efter hans første kommentar om sin nyfødte søn, Harry i 1984. Billedet her er fra 1992. (Billede: STRINGER)

Det er 32 år siden, at den engelske prins Harry blev født, men en ny dokumentar om prinsesse Diana har fået briterne til at huske på et opsigtsvækkende udsagn, som prins Charles ifølge Diana kom med den dag, Harry kom til verden.

Det skriver The Mirror.

Den 31. august er det 20 år siden, at den populære prinsesse omkom i en bilulykke i Paris. I den forbindelse mindes den britiske befolkning den tidligere prinsesse - ikke mindst takket være en ny dokumentar på Channel 4, der havde premiere forleden. Her kunne tv-seere høre og se prinsessen fortælle om sit liv i det engelske hof gennem hemmelige optagelser fra 1992. Her snakker Diana frit til sin tale-coach, der står bag optagelserne.

Men det er citater fra andre hemmelige optagelser, der lige nu er blevet et stort samtaleemne i England, skriver The Mirror.

Forfatteren Andrew Morton lykkedes i 1991 med at interviewe prinsessen gennem hendes læge, James Colthurst. Det kom der året efter en bog ud af med titlen 'Diana: Her True Story - In Her Own Words.' Her fik læserne indblik i prinsessens private tanker, og det er udsagn fra denne bog, som lige nu vækker opsigt, skriver mediet.

I et afsnit af bogen fortæller Diana om den dag, prins Harry kom til verden. Det skete 15. september 1984. Ifølge prinsessen blev denne dag begyndelsen til enden på forholdet mellem hende og den engelske kronprins. Det skyldes de ord, der ifølge Diana, kom ud af prinsens mund som det første, da han så sin nyfødte søn.

»Første kommentar var: 'Åh Gud, det er en dreng', anden kommentar: 'og han har endda rødt hår,'« siger Diana i bogen.

Prinsessen forklarer i bogen, at prins Charles ønskede sig to børn - en dreng og en pige, og derfor var han angiveligt skuffet over, at Diana fødte ham dreng nummer to.

Diana fortæller, at forholdet mellem hende og Charles var anstrengt mellem fødslerne af de to sønner. Men omkring seks uger før Harry kom til verden, fandt de to så småt hinanden igen.

»Men da Harry blev født, sagde det hele pludselig bare 'bang' - vores ægteskab, det hele gik i vasken.«

Og med kommentaren om den nyfødte Harry tabte prinsessen de sidste følelser for sin mand. Herfra blev ægteskabet aldrig det samme.

»Noget inde i mig lukkede bare af,« fortæller hun i bogen.

Ifølge The Mirror er det almindeligt kendt, at Diana med sine hemmelige interviews ønskede at fortæller sin historie, så hun ikke alene ville blive bebrejdet for ægteskabsbruddet med den engelske kronprins. Parret blev skilt 28 august 1996.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Børneværelse, bleer og VM-drømme:...
bt.dk
Hareides garanti: Denne hjemsendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx