Af Lars Dinesen - 03/11-17 20:10

Raser over billeder af Caitlyn Jenner på WC: 'Forfærdeligt og langt over grænsen'Raser over billeder af Caitlyn Jenner på WC: 'Forfærdeligt og langt over grænsen'

En restaurant er endt i en mindre shitstorm på grund af to billeder.

storybild

Arkivfoto. Caitlyn Jenner. (Billede: VALERIE MACON)

En texansk restaurant er kommet i modvind på de sociale medier på grund to billeder af Caitlyn Jenner før og efter sin transformation fra mand til kvinde. Nu strømmer det ind med 1-stjernede anmeldelser til cajun-restauranten, der muligvis har udløst shitstormen med vilje.

Det skriver New York Post.

Toiletdøren til kvindernes toilet er prydet af Caitlyn Jenners forsidefoto, der er kendt fra modemagasinet Vanity Fair, mens herrer og handicappede gæster på 'Dodie's Place Cajun Bar & Grill' kan gå ind af en dør, der bærer et stort foto af Bruce Jenner anno 1976, hvor tikæmperen deltog i de olympiske sommerlege. I dag er den 68-årige Jenner blevet et forbillede og en forkæmper for transseksuelles rettigheder.

Billedet blev egentlig delt at restauranten midt i august, men fotoet er i de seneste dage blevet spredt på Facebook og Twitter. Det sker efter, at en lokal tv-journalist har delt fotoet af Caitlyn Jenner, før og nu, fra sin egen Twitter-profil. Nu er folk splittet i to lejre. De, der synes, at det er sjovt, og de, der synes, at det er transfobisk og usmageligt.

'Kom og mød vores to nyeste medarbejdere, Bruce og Caitlyn,' skrev restauranten fra byen Allen i det nordlige Texas på sin Facebook-side.

Kristen Heavey er dog ikke vild med opslaget på Facebook. Hun skriver:

'Det her er forfærdeligt og langt over grænsen for mangel på respekt. Jeg ville ikke være overrasket', hvis I mister omsætning. Jeg ville alrig spise her, hvis jeg så sådan noget der.'

En anden kommentar lyder på Facebook:

'Hvis de havde gjort det for at understrege, at Caitlyn Jenner er lige så meget en kvinde som nogen anden, så ville jeg slutte op om det, men det er ikke tilfældet. Det er gjort for at gøre nar af og få et billigt grin ud af højreorienterede, konservative folk, der besøger restauranten. Jeg har aldrig lært mine børn, at det er i orden at udstille folk,' skriver Chelsea Bullard.

'Det er bare en joke,' skriver en bruger på Twitter, der dog bliver kritiseret af en anden.

'Det er kun en joke, hvis du ser transmennesker som en slags vittig pointe.'

Restaurantens anmeldelser ligger nu med et snit på 3,8 ud af 5. Et tal, der formentlig er blevet trukket temmelig meget ned af de 184 1-stjernede, der er kommet på kort tid. I alt har omkring 1.100 brugere anmeldt den texanske restaurant. Det har dog også skabt et modsvar af 5-stjernede anmeldelser fra de, der kunne se noget sjovt i opdelingen af toiletter.

Den lokale tv-station Dallas News mener dog at vide, at restaurantens ejer, under et pseudonym, har skrevet på Facebook, at han regnede med, at tiltaget ville gå viralt.

Torsdag har restuaranten meldt ud på Facebook, at intentionen ikke var at støde nogen, men at valget af billeder valgt i en spøgefuld ånd. Man understreger, at alle er velkomne på restauranten.

Facebook-brugeren Misty Hills giver dog ikke meget for restaurantens svar på kritikken.

'Som en transkvinde, så er det signal, I sender, ekstremt ufølsomt, og jeg ville føle mig utilpas, hvis jeg selv skulle bruge jeres toiletter. Jeg ville så afgjort ikke føle mig tryg i sådan et miljø, var det den effekt, I var på jagt efter?'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx