Har du en god historie eller et tip? Kontakt redaktionen på
news@mx.dk
Britisk bagedyst vinder får sjofle svar efter misforstået tweet
Vinderen af den britiske version af Den Store Bagedyst i 2015 er endt i en sjofel Twitter-storm, efter hun søndag skrev et tweet, som mange har mistolket.

Her ses Nadiya Hussain til venstre, mens hun viser sin kage frem til den engelske dronning. (Billede: POOL)
Det skriver Metro.
Den 33-årige muslimske bager Nadiya Hussain stillede et åbent spørgsmål på det sociale medie Twitter, hvilket der egentlig ikke er noget opsigtsvækkende i.Mange bruger Twitter til at spørge om råd og tips, men Nadiya Hussains spørgsmål var et, der umiddelbart passer bedre i et andet forum - eksempelvis et sexforum.
Helt uskyldigt spurgte hun, om folk har gode råd til at grille kød på spyd i et tweet, der på dansk ville lyde:'Er der nogen, der har stegt kød på spyd før? Hvis ja, har I nogle tips? Eller anbefalinger? Jeg er nødt til at blive sommerklar til en særlig fest.'
Has anyone spit roasted before ? If so any tips? Any recommendations? Need to get summer ready for a special party #BBQ #summer2018
— Nadiya Jamir Hussain (@BegumNadiya) 15. april 2018
Læsere med et uskyldigt sind vil tænke på den form for stegning af kød, hvor der er boret en træ- eller metalpind gennem et dyr, der bliver stegt over åben ild, ligesom man kender det med helstegt pattegris.Men på engelsk betyder formuleringen 'spit roast' (På dansk:'At stege kød på spyd') for mange noget helt andet. 'Spit roast' er nemlig også en form for seksuel akt.Ifølge Wiktionary indgår der tre personer i den seksuelle akt, hvor det typisk vil være to mænd, der penetrerer én kvinde fra hver sin ende - oralt og vaginalt.Det fik Twitter-brugere til at gå amok, og mange morer sig over Nadiya Hussains uskyldige sind.Tweetet har indtil videre fået tusindvis af likes, delinger og kommentarer fra folk, der på sjofel vis beskriver, hvordan hun skal 'stege' kødet.Se de mange reaktioner nedenunder:
Oh Nadiya I think you're opening up a Pandora's Box with that tweet!
— R@ymønd ||*|| (@RaymondSouthorn) 15. april 2018
When spit roasting (non rude kind) use lots more seasoning that you think and marinade 24 hours in advance and cook a long time over high heat for a bit and then over low heat - tips from hubby @tubbychefwicks -
— Marti Burgess (@martiburgess) 15. april 2018
I wouldnt recommend; its a pain in the rear end to get going, and then the meat is often tough and gets stuck in the throat.
— Ben (@Procrastinate_B) 15. april 2018
I didnt think anything about this tweet. Its the lovely Nadiya, for Petes sake. A rotisserie cooking question not filth. Yes, I am aware of of the slang version but I didnt jump straight to that definition. You are a load of sniggering school kids. Love Nadiya, she is great!
— Jooberloober (@Jooberloober) 15. april 2018
Hi Nadiya, sounds like a really great event. Id just say keep going even if it feels unfamiliar, dont be tempted to stop too early. Everyone will really enjoy your hard work in the end. Enjoy the tasty meat!
— Sam Hampson (@SamwiseHampson) 15. april 2018
Youre too pure for this world pic.twitter.com/MRHg0EpGBw
— YourDadWantsToFave (@BertLoch) 15. april 2018
Love how innocent she is.... pic.twitter.com/4IH5o4ojhN
— Claire (@hoangiuk) 15. april 2018
I try not to make that an ourdoor thing. The neighbours will only complain again...
— Complexicated Cookie (@Johnboy_Cook) 15. april 2018
hi Nadiya, get to know them first, and always have a safety word
— Damian (@taergsinaimad) 15. april 2018
Make sure you oil up. pic.twitter.com/vv2crphojg
— William (@willmack19) 15. april 2018