Af - 18/03-14 19:00

De danske kartoffel-stjerner må vige: 2014 bliver den farverige danskers årDe danske kartoffel-stjerner må vige: 2014 bliver den farverige danskers år

Basims sejr i Dansk Melodi Grand Prix er blot toppen af kransekagen. 2014 bliver et stort år for den farverige dansker.

storybild

(Billede: Collage: Mogens Flindt, Per Folkver, Ivan Boll)

OBS! Overskriften skal ikke forstås negativt. Den er desuden godkendt af denne artikels urban-ekspert Danijel Drux( der har rødder i Serbien, red.)

De vil ikke sættes i bås, og derfor er denne artikel allerede på vildspor, men sådan skal den ikke forstås. De danske kunstnere med 'anden etnisk herkomst' sprudler for tiden, og 2014 ser ud til at blive det helt store gennembrudsår.

LYT: Så stik da Yahya Hassan en pladekontrakt
LYT: Så stik da Yahya Hassan en pladekontrakt

Da Basim den 8. marts vandt Dansk Melodi Grand Prix, var der selvfølgelig et par idioter, der ikke kunne lade være med at kommentere på hans brune hud.

Her på redaktionen har vi også modtaget et par racistiske mails fra folk, der ikke kan unde Basim succes, men det må vi til at vænne os til, kære læser. 2014 ser nemlig ud til at blive det helt store år for de farverige danskere.

- 2014 bliver et meget specielt og positivt år i underholdningsbranchen for danskere med anden etnisk baggrund end dansk, og det kommer kun til at fortsætte sådan, fortæller Danijel Drux, der leder Danmarks største urban-blog 'drozdailysteezin.dk', og remser op på aktuelle kunstnere:

- S!vas og Reza laver rav for tiden, Christopher (Ibo) får sit eget talkshow (på TV3 fra den 4. april, red.), Kidd er tilbage, Fenar laver film ('Ækte vare', premiere 8. maj) med alle gutterne og 'MellemFingaMuzik' udkommer med deres længe ventede album.

Super lodtrækning: Basim spås historisk gode vinderchancer
Super lodtrækning: Basim spås historisk gode vinderchancer

Derudover kan nævnes reality-kongen Gustav(Chilenske rødder), der er på vej med en selvbiografi, tyrkiske Bekim har indtil videre 'overlevet' 10 dage på 'Paradise Hotel', serbiskfødte Danica Curcic blev ved Berlins filmfestival udråbt til 'Shooting star' og spiller til efteråret overfor Nikolaj Lie Kaas i 'Fasandræberne', og sådan kan man blive ved.

Danijel Drux tilføjer:

- Hip-hop er blevet virkelig stort i Danmark, og som man siger, har hip-hoppen ikke fremmedhad i sig, fordi alle samles om musikken og kulturen. Gadesproget, der er fyldt med slang, har spredt sig til masserne. Dem der synes, det er sjovt har intet had i sig. Jeg vil også sige, at vi fra 'Drozdailysteezin' måske har haft en lille ting at sige. Vi har støttet og promoveret de forskellige artister fra dag et af, hvor alle andre medier ikke gad at tage fat og skrive om dem. Vi er selv fra forskellige lande (Danijel har rødder i Serbien, red.), og er en slags forbilleder for de unge. Vi viser dem, at de bare skal tag fat og lave noget produktivt og kreativt i stedet for at rende rundt lave ballade.

Hold også godt øje med:

- Marwan (Album udsendt 24. februar)

- Lord Siva (EP udsendt 24. februar)

- Skinz (EP udsendt 10. marts)

- L.I.G.A (Album ude 28. marts)

- Ukendt Kunstner (Album ude til april)

Og følg så ellers med på bloggen drozdailysteezin.dk

LÆS OGSÅ: Marwan: Du kigger på mig og tror automatisk jeg er problemer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx