Af - 29/11-15 17:26; Opdateret: 29/11-15 17:37

TV: Her falder Danmarksmester i idrætsgymnastik på halenTV: Her falder Danmarksmester i idrætsgymnastik på halen

Se Danmarksmester i idrætsgymnastik og tidligere Vild med Dans-deltager Helge Vammen falde på halen i træningslokalet.

Elitegymnasten Helge Vammen forsøger sig med nogle nye tricks, som kan få selv en elitegymnast til at falde på halen (Privatvideo) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Selv for en elitegymnast kan det være svært at lære nye tricks uden at falde på halen.

Danmarksmester i idrætsgymnastik Helge Vammen har lagt en video på facebook, der viser, at der er dybt at falde, hvis man er højt at flyve på en gymnastik-"hest".

Helge Vammen fortæller, at han ofte filmer sin træning.

- Det er et værktøj til at se, hvilke fejl man laver og til at gøre det bedre til den næste tur. Nogle gange er man heldig, at man får nogle sjove ting i kassen. Det er en sport, hvor man er vant til at "få nogle tæsk", men heldigvis sker der sjældent noget alvorligt, siger han og tilføjer:

- Det er noget af det, jeg elsker ved sporten - at man tit kommer til at lave nogle sjove ting. Nogle gange kan det gå galt hundredevis af gange, før det lykkes, når man træner nogle nye ting, fortæller han.

Den 29-årige elitegymnast blev kendt for den brede befolkning, da han deltog i sidste års udgave af Vild med dans, hvor han sammen med partneren Sofie Kruuse dansede sig igennem otte udsendelser af programmet og dermed beviste, at det ikke kun er idrætsgymnastikken han mestrer.

Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt
Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt

Helge Vammen fortæller, at han har vundet omkring 40 individuelle mesterskaber i alt og fået over 60 medaljer ved nordiske og nordeuropæiske mesterskaber, heriblandt en hel del af guld.

Indimellem er uheldet dog ude for Helge, der sprang en bicepssene før sommerens VM, hvor han skulle have forsøgt at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Helge fortæller, at han forsøger at træne så meget, han kan, indtil han bliver skadesfri. Håbet er at kunne komme med til EM næste forår.

Indtil da kan han trøste sig med, at han tidligere på året officielt fik opkaldt et trick i bensving efter sig af Det Internationale Gymnastikforbund.

Det er dog ikke så ofte, at han selv laver en "Vammen" for tiden.

- Der er en ret stor risiko for at falde ned på "en sjov måde", når man laver tricket. Jeg har ikke lavet det i konkurrencer på det seneste. Der satser jeg på noget mere sikkert, fortæller han.

TV: Se hvem der bedst forberedt til 'Vild med dans'-finalen
TV: Se hvem der bedst forberedt til 'Vild med dans'-finalen

Ny forskning åbner for motion i pilleform
Ny forskning åbner for motion i pilleform


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx