18/05-17 11:24

Medina: 'Det er ikke mit ansvar at opdrage andres børn'Medina: 'Det er ikke mit ansvar at opdrage andres børn'

Medina rejste i sidste uge til flygtningelejren Kakuma i Kenya som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Hendes ’Mevation’-projekt handler blandt andet om, at vi skal blive bedre til at behandle hinanden med respekt.

Da Medina i 2015 på sin ferie til den græske ø Kos med egne øjne så bådflygtninge stige på land ud foran hendes hotelværelse, blev hun overrumplet af vrede.

Hun følte, at medierne i Danmark kun fokuserede på de negative sider af flygtningesituationen, og glemte dem der hjælper til og viser næstekærlighed, og derfor hev hun fat i Folkekirkens Nødhjælp for at starte velgørenhedsprojektet ’Mevation’, der skal få unge danskere til at tage stilling og vise medmenneskelighed.

Som en del af projektet er hun i Kenya på besøg i flygtningelejren Kakuma, hvor hun præsenteres for flere af deltagerne fra den store, lokale talentkonkurrence ’Kakuma Got Talent’.

TV: Medina afslører sin definition på Gud
TV: Medina afslører sin definition på Gud

- I skal se jer selv i spejlet og være stolte. I inspirerer andre, og det er vigtigt. Det er også derfor, jeg er her. Jeg vil lære at forstå, hvad I går igennem og dermed prøve at få folk i mit land til at forstå og blive bedre til at behandle folk positivt, fortæller hun rundkredsen af unge sangere og dansere, der lytter intens og i dagens anledning har taget deres farverige holdtrøjer på.

- Hvordan kan det passe, at de ikke har noget ordentlig sted at øve deres dans? Så må der vel startes en indsamling eller noget, siger Medina til de medbragte folk fra Folkekirkens Nødhjælp.

Rørt Medina giver ung flygtning sit telefonnummer: 'Det føltes rigtigt'
Rørt Medina giver ung flygtning sit telefonnummer: 'Det føltes rigtigt'

I bilen videre til næste område af lejren uddyber Medina sin tale til de unge.

- Jeg er ikke selv perfekt. Og jeg render ikke og pudser min glorie, jeg gør bare hvad jeg har lys til, og i den situation havde jeg lyst til at sige, at de skulle huske at være stolte af sig selv, for det tror jeg ikke, de får så ofte at vide. Jeg får så tit beskeder fra folk. ’Ej, hvordan kan du poste det undertøjsbillede? Er du ikke en rollemodel for unge piger og drenge? Mind your own business. Følg mig hvis du kan lide mig, unfollow hvis du ikke kan, men lad mig være det menneske, jeg er. Det er ikke mit ansvar at opdrage andres børn.

Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'
Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'

Hjælp Medina og Folkekirkens Nødhjælp med at yde støtte til verdens fattigste: Send SMS Mevation til 1911 og støt med 50 kroner.

LÆS OGSÅ: Medina står i en af verdens største flygtningelejre: - Det fylder helt sindssygt meget

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
Viktor Fischer: "De havde ikke taget...
bt.dk
Forskere gør vildt fund ved lille ø:...
bt.dk
Wozniacki truer med boykot: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx