Af Amalie Abildgaard - 15/10-17 11:06

Beha-søn i store problemer med 'Havana' på åbent hav: 'Jeg kunne intet stille op'Beha-søn i store problemer med 'Havana' på åbent hav: 'Jeg kunne intet stille op'

Efter succesfulde eventyr i hele verden var det hjemme i lille Danmark, at det gik galt.

storybild

Familien Beha Erichsen, fra venstre Alfred, Emil, Marian og Mikkel. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Skibet 'Havana' har sejlet familien Beha jorden rundt gennem tre år - uden problemer. Men første sejltur med Havana efter eventyrerne blev ramt af uheld for Emil Midé Erichsen og kæresten. Det skriver han på sin blog, havana.dk.

Mange danskere så med, da Beha-sønnerne Emil og Theis sejlede jorden rundt i deres elskede skib, Havana, i TV 2-programmet 'Kurs mod fjerne kyster'.

Skibet har nedlagt mange tusinde sømil på de syv verdenshave i de tre år, Beha-brødrene var af sted.

Men noget tyder på, at Havana-skibet er sejlet træt. Da Emil Midé Erichsen for første gang efter hjemkomsten skulle ud på en lille tur i det danske farvand med sinn kæreste Louise, ville skibet ikke mere. Det skriver Emil Midé Erichsen på bloggen havana.dk.

Turen skulle have gået fra København til Ishøj, men kun halvvejs sluttede sejladsen, da Havanas motor var gået ud, og den erfarne sejler ikke kunne få den i gang igen.

'Efter at have tjekket om der sad noget i skruen, satte vi et par sejl. Louise sejlede os stille og roligt ind i Køgebugt i den lette vind, imens jeg kiggede på motoren. Men jeg kunne intet stille op,' skriver han.

Den 27-årige Beha-bror forsøgte både at ringe til sin far og bror, Mikkel Beha og Theis, for gode råd, men lige lidt hjalp det.

I stedet måtte parret hentes i en gummibåd, og en mekaniker erklærede motoren død, da de nåede land.

'Det må siges at være god timing og held i uheld. For tænk, hvis motoren i stedet var stået af på Borneo i Indonesien. Så havde der været langt til en ny motor, og formentlig flere måneders arbejde med først at skaffe den rigtige og derefter få lagt den i Havana,' skriver Emil Midé Erichsen på Havanas hjemmesiden.

Heldigvis gav arbejdet med at lægge ny motor i båden anledning til friske ideer.

'Det er også med fingrene nede i båden, at tanker og drømme om nye rejser og eventyr bliver startet,' skriver han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx