Af David Andersen - 27/08-17 15:39

Amerikansk stjerne-instruktør fundet død i sit hjem Amerikansk stjerne-instruktør fundet død i sit hjem

Horror-mesteren Tobe Hooper blev 74 år gammel. Han står blandt andet bag mesterværkerne 'Poltergeist' og 'Motorsavsmassakren'.

storybild

Den amerikanske instruktør-legende Tobe Hooper er død i sit hjem i Sherman Oaks nær Los Angeles.

Det skriver BBC søndag eftermiddag.

Hooper brød i 1974 igennem internationalt med sit horrormesterværk 'Motorsavsmassakren', der er bredt anerkendt som genredefinerende og inspiration for en hel generation af filmmagere i Hollywood.

Den ekstremt brutale men også humoristiske fortælling om fem teenagere, som kommer i kløerne på en flok sindssyge kannibaler, blev indspillet for under 300.000 dollars, men indtjente mere end 30 mio. dollars - 187 millioner kroner.

Filmen vakte stor forargelse blandt datidens etablissement, og blev forbudt i en lang række lande - den blev først tilladt at fremvise i England i 1999.

Tobe Hooper instruerede også den måske bedste Hollywood-gyser nogensinde, Poltergeist, i samarbejde med vennen og kollegaen Steven Spielberg.

Filmen blev nomineret til tre Oscars efter premieren i 1982, men vandt ingen.

Han var aktiv helt frem til sin død, og var bl.a. producer på filmen 'Leatherface', en prequel til 'Motorsavsmassakren', som får biografpremiere til oktober.

Tobe Hoopers død bekræftes af retsmidicineren i Los Angeles, men dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx