Af - 06/09-13 10:49

Kanonkongen: Rigtig musik er fra 90'erneKanonkongen: Rigtig musik er fra 90'erne

I morgen fejrer P3 sin 50-års fødselsdag med en stor fest på Trekroner Fortet i Øresund – og i radioen. Her fortæller en af kanalens veteraner, Jesper Holm – også kendt som Kanonkongen – om fødselsdagsbarnet.

storybild

(Billede: DR)

Hvad var P3 for et sted at arbejde, dengang du kom til?
- Dengang jeg startede i 1998, var P3 i gang med at få installeret emails og internet og pc'er til hver plads på redaktionen. Det var i Radiohuset på Rosenørns Allé, og teknikere, journalister, værter og kontormænd og -damer sad i samme redaktionslokale og udviklede de forskellige programmer. Der var en masse liv og en masse mennesker. I dag bor vi i DR-Byen, og redaktionerne er blevet mindre.

LÆS OGSÅ: Mylle: Hun var utrolig sexet og flirtede vildt

Hvordan har kanalen ændret sig, siden du kom til i 1998?

- Kanalen har været gennem en stor udvikling både på programmer og på musikstyring. Vi er naturligvis blevet en del færre ansatte på kanalen, programmerne er blevet mere præcise i deres form og koncepter, og musikken er nu styret af computeren i stedet for værternes selvvalgte playlister. I starten hed P3 'musikradioen', men den gamle dame har flyttet sig, så nu er der både satire, journalistik, nyheder, sport – og naturligvis musik.

LÆS OGSÅ: Monica Krog-Meyer kæmpede for rocken

Hvilket nummer har du spillet flest gange på P3?
- Der er ingen tvivl! Og der er ingen hverken ved siden af eller over. Det er naturligvis Culturebeats 'Mr. Vain' Det er et nummer, der får mig til at tænke på min ungdom i provinsen. Jeg er af den opfattelse, at alt musik, der blev lavet før 90’erne, var 'gode forsøg', og alt, der er lavet efter, er 'gode forsøg' – men rigtig, ægte, god musik er fra 90'erne.

LÆS OGSÅ: Lars Daneskov: Det var de mærkeligste 10 minutter


Hvem er den mest mindeværdige gæst, du har haft i studiet på P3?

- Et besøg af Ole Henriksen fra morgenstunden sørger altid for et kæmpe selvtillidsboost, en rasende Kim Bodnia, der vil kysse, er også hyggeligt, eller en Le Mans-vindende Tom Kristensen, der kommer forbi studiet i sin racerbil, er også et powerbesøg.

Hvad ville du give P3 i 50-års-fødselsdagsgaver?
- P3 kan få en kage med flag i.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx