Af Kristian Dam Nygaard - 09/10-17 21:46; Opdateret: 09/10-17 22:32

Simon Talbot har taget kæmpe skridt: Er blevet ven med Hollywood-stjerneSimon Talbot har taget kæmpe skridt: Er blevet ven med Hollywood-stjerne

Sidste sommer besluttede standupkomiker Simon Talbot sig for at flytte til Los Angeles sammen med sin forlovede for at prøve sit talent af i Hollywood. Det har ikke været helt nemt at starte karrieren forfra.

storybild

Simon Talbot er sammen med sin forlovede, skuespillerinden Katrine Køhler, flyttet til Los Angeles i jagten på det store USA-gennembrud.

Den 31-årige standupkomikers far er fra Irland, så sproget har han styr på, men det har ikke været helt nemt at navigere rundt på de nye scener, hvor ingen har hørt om ham før.

»Det var sindssygt grænseoverskridende at skulle sælge sig selv. Jeg måtte jo starte helt forfra. Ingen vidste, hvem jeg var, og fordi der er så mange steder derovre, hvor man kan optræde, skal man virkelig sælge sig selv for at få en plads på en scene,« fortæller Simon Talbot, der for tiden er hjemme i Danmark for at sælge sit kommende danske onemanshow 'Make Denmark Great Again'.

I Danmark har han tre onemanshows på cv'et. I USA er det en kamp bare at få publikums opmærksomhed. Han mindes en aften, hvor han kom til at optræde på en Taco Shop (Fastfood-kæde, red.) sammen med en flok hjemløse.

»Manden der styrede stedet havde tydeligvis nogle psykiske problemer. Når han ikke var oppe på scenen for at præsentere den næste komiker, sad han ude i siden og limede hår på nogle dukker, som han havde med hjemmefra. Jeg gik fra fyldte sale i Danmark til små barer, hvor ingen hørte efter, hvad jeg sagde. Det var dybt frustrerende, og jeg følte mig dum over at være taget afsted.«

Simon Talbot med sin forlovede, Katrine Køhler. Foto: Martin Sylvest Andersen

Men der var også aftener, hvor det gik godt, og hvor Simon Talbot fik publikum til at grine, og så kunne han ikke vente med at komme igen ugen efter.

»Jeg har fået vildt meget selvtillid af mit første halve år i USA. Jeg har fundet ud, af hvor dansk jeg var. Hvis folk spurgte, hvor godt det gik med min standup i Danmark, kiggede jeg ned i jorden og fik fremstammet, at det gik da fint nok. Jeg har lært bare at gå hen til folk og sige, 'jeg er skidegod, skal vi ikke finde ud af noget.«

Venner med Hollywood-stjerne

Simon Talbot har allerede fået sin første kendis-ven i sit nye Los Angeles-liv. En dag han var nede i det lokale træningscenter stødte han på et af sine idoler, den pakistanske komiker Kumail Nanjiani, der har en af hovedrollerne i den amerikanske tv-serie 'Silicon Valley', og de faldt hurtigt i snak.

»Jeg gik hen til ham og sagde, at jeg var fan af hans seneste show, og så begyndte vi ellers at hyggesnakke. Et af hans første optrædener i USA var på en bøsse-stripklub, hvor der kørte hardcore bøsseporno på skærmene ved siden af scenen. Han havde virkelig skulle arbejde sig op, så jeg har hele tiden haft ham som min reference, i forhold til hvordan man klarer den. Han er blevet en af mine gode venner.«

'Silicon Valley'-skuespilleren Kumail Nanjiani.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hjemmeplejen glemte at give dement...
bt.dk
7 måneder efter skandalen: Nu har...
bt.dk
Rygterne nåede præsidentens øre: Nu...
bt.dk
Zobel i millionhandel: Sælger villaen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx