Af Laura Rode Nygaard - 28/10-17 09:57

'Vild med dans'-stjernens svære kamp: - Min sædkvalitet er ikke-eksisterende'Vild med dans'-stjernens svære kamp: - Min sædkvalitet er ikke-eksisterende

Daniel Svensson taler nu ud om til kamp mod kræft.

storybild

Tidligere håndboldspiller Daniel Svensson og med sin dansepartner Karina Frimodt. (Billede: Martin Sylvest)

Han har kæmpet mod kræften. Kæmpet på dansegulvet. Og noget tyder på, at drømmen om at blive far også kan risikere at blive en kamp. Det afslører den tidligere håndboldspiller og 'Vild med dans'-aktuelle Daniel Svensson over for Se og Hør.

Ifølge ugebladet lægger det 35-årige håndbold-hug ikke skjul på, at han drømmer om at stifte familie med sin 29-årige kæreste Julie Bødker Nielsen. Men efter et hårdt og opslidende kræftforløb er vejen dertil blevet besværliggjort.

»Efter at jeg var i kemoforløb første gang, er min sædkvalitet ikkeeksisterende. Jeg har fået nogle strå med sæd opbevaret, så det er den vej, vi skal gå,« siger Daniel Svensson til Se og Hør.

Det er dog ikke lige nu, de skal forsøge sig, fortæller han, da de ikke ses så meget på grund af 'Vild med dans'-deltagerens omfattende dansetræning i København, mens kæresten spiller håndbold og studerer i Jylland.

Født 3. april 1982 i København

Har spillet for IF Stadion, Ajax Farum, F.C. København Håndbold, AaB Håndbold, Toledo Balonmano, Spanien, Lücbecke, Tyskland og senest i Skjern Håndbold.

Debut på det danske håndboldlandshold i 2007

Fik konstateret kræftsygdommen Hodgkins lymfom første gang i 2013 og blev behandlet med kemoterapi, som gjorde ham kræftfri. Men i 2016 blev han igen ramt af kræftsygdommen, Non-Hodgins storcellede lymfom, som det dog atter lykkedes ham at slå ned.

Har været kræftfri siden juli 2016. Men går stadig til kontrol.

Er i dag håndboldekspert på TV2 Sport

Er ved at starte en børnefond, Cool Unite, der skal hjælpe børn i nød

Bor i Aalborg sammen med sin kæreste Julie Bødker Nielsen.

Den 35-årige håndboldspiller blev ramt af kræftsygdommen Hodgkins lymfom i 2013, hvorefter han blev behandlet med kemoterapi, indtil han lykkeligvis kunne kalde sig kræftfri.

Men i 2016 vendte den forfærdelige sygdom tilbage - denne gang i form af kræftsygdommen Non-Hodgins storcellede lymfom. Efter endnu et opslidende forløb lykkedes det igen lægerne at få bugt med sygdommen, og i juli samme år blev Daniel Svensson endnu engang erklæret kræftfri.

Siden er han fire gange årligt gået til regelmæssige kontrolscanninger for at sikre, at sygdommen er helt væk. Den seneste scanning lå så sent som i oktober - midt i 'Vild med dans'-forløbet - hvor svaret heldigvis fortsat var positivt.

Også Daniel Svenssons danseparter Karina Frimodt har været ramt af kræft, og parret har tidligere fortalt, hvordan de i hinanden har mødt en meget større forståelse for det mylder af tanker og følelser, kræftpatienter bærer rundt på, end de finder andre steder.

»Når man er lidelsesfæller, er der bare en anden forståelse for, hvordan ens tanker er skruet sammen. Specielt i sidste uge var jeg utræningsdygtig i to-tre dage, fordi jeg ikke havde plads til noget inde i mit hoved. Og selv om vi begge var dybt frustrerede over det, er der en anden forståelse (fra Karinas side, red.), end, er jeg er sikker på, der ville have været hos en anden«, har Daniel Svensson tidligere fortalt til BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx