Af - 15/01-14 17:00

DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tvDR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv

DR3 har i aften premiere på dokumentarserien 'Selvoptaget', hvor man følger fem kendte reality-stjerners helt almindelige hver dag.

storybild

(Billede: Koncern TV)

På DR3 synes man, at medierne giver et entydigt billede af livet som reality-stjerne. Derfor blænder de i aften og de næste otte uger op for dokumentarserien 'Selvoptaget', hvor navne som 'Ulven Peter', Irina Babenko og Joy fra 'Mig og min mor' viser bagsiden af livet som reality-stjerne.

Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'
Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'

DR3-redaktør Julie Raulund forklarer hvorfor:

- De er mennesker, der fungerer som idealer i vores samfund, og der synes jeg, at det er vigtigt, at DR som public service-station forsøger at give et nuanceret billede af, hvordan deres liv er.

Hvordan udvalgte I de fem personer i programmet?

- Via en hel almindelig castingproces. Der var nogen, der ikke kunne, nogen der ikke havde lyst, nogen der ville have penge for det. Det var spørgsmålet om at få så mange forskellige med.

Hun er årets Paradise-babe
Hun er årets Paradise-babe


I første program får man det indtryk, at det ikke går særlig godt for de medvirkende. Synes I, de er repræsentative for reality-stjernerne?

- Det er svært at sige. Vi er ikke bevidst gået efter nogen, der har det skidt. Vi er gået efter op og nedturene og filmer også, når det går godt.

'Big Brother' åbner med dårligste seertal
'Big Brother' åbner med dårligste seertal

Deltageren Joy snakker i programmet om det problem, at hun ofte ikke bliver betalt for at være med i reality-programmerne. I betaler dem heller ikke for at være med. Er det ikke lidt dobbeltmoralsk?

- Nej, for det her er en dokumentar. Vi har givet dem et kamera og ellers har de levet deres liv som normalt. Hvis man betaler folk for at være med i en dokumentar, ryger grundideen med journalistikken.

Vil lave tv-show med Ree og Oddset-Janni
Vil lave tv-show med Ree og Oddset-Janni

I har kun folk med fra TV3 og Kanal 4 og 5. Hvorfor ikke bruge for eksempel en 'X Factor'-deltager?

- Det har vi selvfølgelig tænkt over, og der er ikke blevet castet specifikt efter nogle kanaler. Det sidste program er lavet som et debat-program, hvor blandt andet Sarah fra 'X Factor' vil være med.

'Selvtoptaget' har premiere på DR3 i aften klokken 21.30.

LÆS OGSÅ: Numse-Rasmus forelsket i Abe-Julie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx