Af Maria Christine Madsen,Laura Rode Nygaard - 24/01-18 09:37

Legendarisk dansk sangerinde skilt efter 38 år: - Det var fuldstændigt vildt at trykke på knappenLegendarisk dansk sangerinde skilt efter 38 år: - Det var fuldstændigt vildt at trykke på knappen

Kort før nytår kom det frem, at den danske grandprix-legende og sangerinde Kirsten Siggaard er blevet skilt. Hun er dog endnu 'rigtig gode venner' med sin nu forhenværende ægtemand.

storybild

ARKIVFOTO af Kirsten Siggaard. (Billede: Martin Sylvest Andersen)

Det fortæller hun til BT i forbindelse med, at hun mandag præsenterede et par af de i alt ti kunstnere, der skal på scenen til dette års Melodi Grand Prix, som bliver afholdt næste måned.

»Der er ikke nogen årsag til det (skilsmissen, red.), udover at vi bare blev venner, og det kan man sagtens være, uden at man er gift,« griner hun.

I 38 år var hun gift med Jørgen Andersen, som på vegne af dem begge oplyste om skilsmissen i et offentligt opslag på Facebook til parrets venner før nytår.

Nu afsløres det: Her er de 10 sange i årets Melodi Grand Prix
Nu afsløres det: Her er de 10 sange i årets Melodi Grand Prix
'Kirsten og jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår. Samtidig synes vi, at det er på tide at fortælle jer, at vi blevet skilt i 2017, men at vi til gengæld fortsætter som rigtig gode venner', skrev han og fortsatte:

'For en hel del af jer er dette ikke nyt, da vi ikke har boet sammen gennem mere end et år. For andre er dette nyt, men til jer vil vi blot fortælle, at vi som nævnt fortsat er hinandens bedste venner.'

Til BT fortæller 63-årige Kirsten Siggaard, at hun og Jørgen Andersen valgte en såkaldt 'straksskilsmisse', hvor man ikke skal være separeret i seks måneder forinden. Netop straksskilsmisser bliver for tiden diskuteret lystigt på Christiansborg, hvor der forhandles om et nyt skilsmissesystem.

Hvor Dansk Folkeparti vil kræve at få genindført en separationsperiode, mener Liberal Alliance blandt andet, at staten ikke skal blande sig, hvis to voksne mennesker er blevet enige om at gå fra hinanden.

Kirsten Siggaard fortæller også, at det var lidt underligt, at man kunne betale et gebyr på nogle hundrede kroner og derefter blive skilt over internettet.

»Jeg mener, det var noget med 420 kroner. Det var fuldstændig vildt, da vi sad der og bare trykkede på knappen og sagde: 'Nå, okay, det var det',« fortæller hun og fortsætter:

»Jeg opdagede faktisk ved et tilfælde, mens jeg sad i Frankrig, at den nu var gået i gennem.«

Hun fortæller, at beslutningen om at blive skilt var noget, parret havde snakket om længe og var enige om at gøre.

»Vi var venner, og så er det dumt, når jeg alligevel har boet for mig selv i snart to år. Hvis der så skulle dukke én op, så ville vedkommende få skylden for, at 'det var derfor'. Selvom det ikke er sådan, det forholder sig, så vil der altid være nogen, der nok vil synes, at 'det var da lidt sjovt', og det er der ikke nogen, der fortjener,« siger hun.

Kirsten Siggard blev for alvor et kendt ansigt herhjemme, da hun stillede op i Dansk Melodi Grand Prix første gang i 1983. Året efter stillede hun op med musikeren Søren Bundgaard, og sammen vandt de sangkonkurrencen med ørehængeren 'Det' lige det'. De gentog succesen året efter med sangen 'Sku' du spørg' fra no'en' og igen i 1988 med sangen 'Ka' du se hva' jeg sa''.

Sammen med Jørgen Andersen har hun to voksne sønner, Kasper og Mads.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
9-årig dreng er fundet: Blev spottet...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx