Af Berit Hartung - 01/11-17 10:16

Kendis-kokke i åben krig: Det er din skyld, at unge kokke tager kokain! Kendis-kokke i åben krig: Det er din skyld, at unge kokke tager kokain!

Kollega langer kraftigt ud efter den britiske stjernekok, Gordon Ramsay, og beskylder ham for at ødelægge kokkefaget.

storybild

Den britiske stjernekok Gordon Ramsay får hård kritik af en kollega for sit nye tv-program, hvor han undersøger kokain i kokkefaget. (Arkivfoto) (Billede: FRED PROUSER)

Det er din skyld, at kokkebranchen er så uudholdelig, at unge kokke tyr til kokain for at kunne klare presset.

Sådan lyder anklagen - groft sagt - som stjernekokken Neil Rankin kommer med mod den kendte tv-kok, Gordon Ramsay, på sin Facebook-side.

Rankin er ejer og chefkok på den fashionable London-restaurant 'Temper'. Hans udbrud mod Ramsay kommer efter lanceringen af tv-kokkens seneste program 'Gordon Ramsay on Cocaine', hvor Ramsay ser på kokain i restaurationsbranchen. Et problem, som Ramsay kalder branchens 'lille beskidte hemmelighed.'

»Jeg har ønsket at forstå kokain-'verdenen' siden jeg mistede en kok fra min restaurant i Chelsea, og jeg har ønsket at forstå, hvorfor det er ved at blive en epidemi - ikke kun globalt, men især i den kulinariske verden,« sagde Ramsay for nogle uger siden til magasinet Digital Sky.

I serien følger seerne Ramsay i kokainens kølvand. Han forsøger at forstå, hvorfor stoffet er blevet så stor en del af det britiske natteliv, og han indrømmer også, at han selv har stiftet bekendtskab med det.

»Jeg så kokain tidligt i min karriere. Jeg har fået det serveret. Jeg har fået det. Jeg er blevet bedt om at drysse kokain på souffléer, at putte det på som glasur...Kokain er overalt. Det er ude af kontrol,« siger han.

Men ikke alle stjernekokkens kolleger bifalder altså hans angivelige ædle hensigter. Og Neil Rankin mener sågar, at Ramsay ikke behøver lede så længe for at finde svaret på sine spørgsmål. Rankin, som blandt andet har arbejdet med Jamie Oliver, mener nemlig, at netop køkkenledere som Ramsay selv bærer en stor del af ansvaret for, at så mange kokke stifter bekendtskab med stoffet.

'Det er arbejdsgivere som dig selv, som gør denne branche utiltalende, som har sat den årtier tilbage og som har skabt de lange arbejdsdage, som kun gør problemet med stoffer værre,' skriver han og opfordrer Ramsay til at kigge på restauranternes arbejdsmiljø og sørge for, at personalet har chance for at få en god nats søvn.

Neil Rankin beskylder også kollegaen for at være gammeldags og ikke i trit med udviklingen i branchen.

'Det begynder at lysne for kokkene. Vi prøver at behandle dem (kokkeelever, red.) som voksne, partner og medarbejdere for første gang i årtier og give dem en fremtid i stedet for, at de brænder ud, når de er 30. Vi prøver at ændre på det her.'

Rankin kalder tv-kokken for en fantastisk god kok, men 'en skrækkelig ambassadør for vores branche,' og mener, at Gordon Ramsay i sine tv-programmer glorificerer dårligt arbejdsmiljø og verbale overgreb i køkkenet.

'Prøv at komme med om bord i stedet for at promovere dette lort, som er både strammet og ikke up-to-date,' lyder Rankins harske opfordting til Ramsay.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx