Af CHRISTIAN HANSEN - 11/06-17 08:15

Optagelser afslører: En enkelt bemærkning fra Prins Charles gav Diana bulimiOptagelser afslører: En enkelt bemærkning fra Prins Charles gav Diana bulimi

Transskriptioner fra en række hemmelige interviews mellem en journalist og prinsesse Diana er nu offentliggjort.

storybild

Prinsesse Diana døde i august 1997.

I 1991 var det de færreste, der vidste, hvad den populære, daværende engelske kronprinsesse, Diana, gennemlevede. Hendes ægteskab til prins Charles smuldrede, men Diana havde svært ved at tale åbent om sine hjertekvaler.

Det fandt hun dog en løsning på.

I år er det 20 år siden, at Diana på tragisk vis mistede livet i en bilulykke. Det bliver blandt andet markeret med en genudgivelse af bogen ‘Diana: Her True Story,’ der 1992 vakte opsigt i hele verden på grund af det kontroversielle indhold, da prinsessens oplevelser i det britiske hof blev blotlagt for alle. Nu findes bogen med direkte transskriptioner, så alle kan læse Dianas egne ord, som bogen er baseret på. Daily Mail bringer uddrag.

Her møder læserne blandt andet en knust Diana, der udviklede bulimi, (en spiseforstyrrelse, red.), mens hun skulle tackle offentlighedens interesse for forholdet til prins Charles samtidig med, at hun selv vidste, at forholdet var dømt til at briste.

»Bulimien begyndte en uge efter, vi blev forlovet. Min mand placerede sin hånd om taljen og sagde ‘hov, er vi blevet en smule buttede her?’ Det satte noget i gang i mig. Og så oven i det med Camilla (Parker Bowles, som prins Charles havde en affære med, red.) Jeg var desperat. Desperat. Jeg husker den første gang, jeg kastede op med vilje. Jeg var så glad, fordi jeg følte, at det løsnede nogle spændinger,« lød det blandt andet fra Diana.

Simon Emil Ammitzbøll er lykkelig igen - har fundet sig en kvinde
Simon Emil Ammitzbøll er lykkelig igen - har fundet sig en kvinde

Forfatteren bag bogen, Andrew Morton, fortæller nu, hvordan det lykkedes at få arrangeret de ellers forbudte interviews, som det engelske hof på ingen måde ønskede skulle finde sted.

Andrew Morton fortæller, hvordan han udviklede et venskab til lægen, James Colthurst, der var ven med Diana.

Da han ikke kunne få interviews med Diana på officiel vis gennem hoffet, aftalte Morton og Diana, at Colhurst på vegne af journalisten skulle stille prinsessen de ønskede spørgsmål, der skulle besvares i en diktafon. På den måde gennemførte Andrew Morton seks interviews med prinsesse Diana uden at møde hende.

Regentparrets hemmelighed opdaget
Regentparrets hemmelighed opdaget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx