Af Maria Christine Madsen,Laura Rode Nygaard - 23/01-18 16:18

Grandprix-stjerne er ikke begejstret for showet: Der mangler én tingGrandprix-stjerne er ikke begejstret for showet: Der mangler én ting

»Hver gang tænker jeg, at det er ærgerligt.«

storybild

ARKIVFOTO af Gry Johansen. (Billede: Bax Lindhardt)

Særligt én ting mangler det danske Melodi Grand Prix.

Det mener grandprix-stjernen Gry Johansen, der sang og rejehoppede sig ind i danskernes bevidsthed i 1983, da hun vandt med sangen 'Kloden drejer'. Men siden har sangkonkurrencen udviklet sig i en retning, som den i dag 53-årige sangerinde ikke er alt for begejstret for.

Det fortæller hun mandag til BT, efter hun har præsenteret et par af de i alt 10 kunstnere, der skal på scenen til dette års Melodi Grand Prix, der bliver afholdt i Aalborg næste måned.

»Det er bare den gode sang, som jeg synes, man mangler. Én, man kan huske,« siger hun og fortsætter:

»'Smuk som et stjerneskud' var fantastisk. Jacob Sveistrups 'Jeg tænder på dig' var fantastisk, og det var Basims ('Cliche Love Song', red.) også, og den kan man stadig huske. Men så er der ikke så mange andre sange, jeg kan huske fra de seneste mange år. Og det er ikke fordi, jeg ikke har set det. Jeg ser det hvert år.«

Da Gry Johansen voksede op og begyndte at se Melodi Grand Prix, var det oftest den sang, man kunne huske bagefter, og som ikke var alt for kompliceret, der vandt.

Sådan så det ud, da Gry sang 'Kloden drejer' i 1983. (Billede: Bent K Rasmussen)

»Den havde måske sit eget liv i grandprixet. For der var ligesom Melodi Grand Prix, og så var der musikken uden for det,« forklarer hun.

»I dag har sangene nærmet sig meget det, man hører på P4 eller P3. Og det er ikke fordi, det er dårligt. Det er bare ikke så lettilgængeligt, som det var engang. Det er ikke sange, man bare lige får ind under huden, og det savner jeg faktisk lidt. For jeg synes, der er noget dejligt i, at man bare spontant kan gå og synge med på et eller andet, som ikke er så kompliceret, men er mere i den lette genre, som det var dengang, hvilket man nu er gået bort fra.«

Hun tror, sangkonkurrencen kan have udviklet sig i den retning, fordi der blandt dem, der vælger sangene til grandprixet ud, sidder nogen, der synes, man skal dreje det i en lidt anden retning.

»For nogen er det måske lidt 'old school' at tænke, at man vil have noget, der er iørefaldende og melodisk, så man sætter det højere, at det minder mere om det, man hører i radioen til daglig,« siger hun og tilføjer:

»Men hver gang tænker jeg, at det er ærgerligt. Hvor blev den gode sang af? Det er ikke fordi, de andre sange ikke er gode. Men den melodiske sang, den man kunne huske, den burde stadig være kendetegnende for Melodi Grand Prix. Jeg håber, der kommer sådan en sang i år. Jeg venter spændt på det.«

De 10 kunstnere til dette års Melodi Grand Prix går på scenen lørdag den 10. februar klokken 20 i Gigantium i Aalborg.

LÆS OGSÅ: X Factor-auditionslegende stiller op igen: 'Denne gang behandlede dommerne mig stort set ordentligt'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx