Af - 02/04-14 20:00; Opdateret: 03/04-14 07:47

TV: Se Rune Klan optræde for døve med tegnsprogstolkTV: Se Rune Klan optræde for døve med tegnsprogstolk

Torsdag aften optræder Rune Klan for døve ører.

Som standupkomiker må det være irriterende, når ens publikum ikke hører efter. Det er imidlertid hvad, der sker torsdag aften på Bremen Teater i København, når Rune Klan optræder for en sal fyldt udelukkende med hørehæmmede.

- Jeg har tidligere lavet to firmajobs, hvor der var en tolk på scenen, og det var simpelthen så sjovt, at jeg snakkede med min manager om at prøve det igen, fortæller Rune Klan, da metroxpress møder trylle-komikeren backstage på Bremen 24 timer før showstart.

Rune Klan udsat for junkie-indbrud
Rune Klan udsat for junkie-indbrud

Som konsulent på showet har han Lars Knudsen som er døv. Han kendte ikke så meget til Rune Klan i forvejen men efter at have set Rune optræde var han klar på at samarbejde.

- Mange døve har svært ved at forstå hørendes humor, fordi det kører meget på det danske sprog. Døvehumor er mere visuel, forklarer han via tolken Jørgen Sandfeldt der er med Rune Klan på scenen på Bremen.

Sandhederne om 'Tomgang' - Zulus nye hit-serie
Sandhederne om 'Tomgang' - Zulus nye hit-serie

- Der er stor mangel på kulturelle tilbud til døve. Vi kan godt bestille en tolk til at tage med i teatret og i biografen, men de fleste er ret usikre omkring det, så vi er glade for, at Rune har taget dette initiativ, supplerer Lars Knudsen

Tolken Jørgen Sandholdt fortæller, at han har måtte se Rune Klans 'Det stribede show' otte gange som forberedelse til aftenens forestilling.

- Tegnsprog og dansk er jo to forskellige sprog, så jeg er nødt til at lave få omskrivninger, men så længe budskabet går igennem, er det jo helt fint.

'Døve' svindlere står til udvisning
'Døve' svindlere står til udvisning

Rune Klan er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå. Han plejer normalt at lytte meget til publikums reaktioner - og her kan der af naturlige årsager komme til at virke meget stille.

- Jeg har fået at vide, at de i stedet for at grine vinker og tramper. Nu må vi se, hvis det går godt, kan det være, jeg laver flere shows. Jeg håber, det hele bliver lidt løssluppent, så jeg på en måde kan komme i dialog med publikum. VI holder også efterfest bagefter, og det kan kun komme til at blive godt.

Døve får penge af Roskilde Festival
Døve får penge af Roskilde Festival

Tegnsprogsudgaven af Rune Klans 'Det stribede show' spilles torsdag aften på Bremen teater i København, og der skulle stadig være billetter tilbage på billetnet.

Se Rune Klan i samarbejde med sin tolk i videoen øverst.

LÆS OGSÅ: WHAT??? Han bliver den første døve i Superbowl

LÆS OGSÅ: Bitter Ulf Pilgaard: Vi diskriminerer ikke

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx