Af Berit Hartung - 03/11-17 10:51; Opdateret: 03/11-17 11:07

SKAM-stjerne i oprør: Det der vil jeg bare ikke være med tilSKAM-stjerne i oprør: Det der vil jeg bare ikke være med til

Den norske skuespiller Ulrikke Falch - bedre kendt som Vilde i success-serien SKAM - er rasende over, at et internet-forum har brugt et billede af hende som ultra-tynd.

storybild

Den norske skuespiller Ulrikke Falch er vred over, at et forum for piger, der gerne vil være tygeligt tynde, har brugt et billede af hende, som blev taget, dengang hun var syg. (Arkivfoto) (Billede: Bax Lindhardt)

Et billede af en meget ung og meget spinkel Ulrikke Falch i bikini i et spabad er dukket op på nettet. Det er imidlertid ikke det afklædte i situationen, der vækker skuespillerindens vrede. Det gør derimod det faktum, at hun har fundet billedet i et online-fællesskab for piger med spiseforstyrrelser, hvor unge kvinder søger inspiration til at blive endnu tyndere - såkaldt 'thinspiration.'

'Dette billede blev fundet på en Thinspiration Tumblr-konto. Jeg ønsker ikke, at dette billede bliver brugt til 'thinspiration.' Jeg prøvede at skrive, hvor frygtelig vred jeg er, og det er for langt til Instagram,' skriver Ulrikke Falch blandt andet og opfordrer sine følgere til at høre hendes statement om sagen på Youtube.

I videoen på Youtube fortæller hun, at billedet blev taget, mens hun var syg.

»Det er ikke sådan, skønhed ser ud. Sådan ser sundhed ikke ud. Sådan ser den perfekte krop ikke ud,« siger hun blandt andet til kameraet og fortsætter:

»Sådan ser ekstremt selvhad ud. Sådan ser et ambivalent offer ud. Sådan ser en dyb depression ud. Sådan ser en døende pige ud,« siger hun og tilføjer:

»Sundhed handler om at elske sig sig.«

I den norske ungdomsserie 'SKAM' spiller Ulrikke Falch den lidt naive Vilde, som kæmper med sit selvværd og en begyndende spiseforstyrelse. Et tema, som virkelighedens Ulrikke Falch kun kender alt for godt fra sit eget liv.

I et tv-interview med NRK-talkshowet Lindmo fortalte hun tidligere på året åbenhjertigt om sin tid med sygdommen, og i dag bruger hun især sin Instagram-konto til at fortælle andre unge kvinder, at de er gode nok, som de er.

For Ulrikke Falch er ikke bare en stjerne i den norske hit-serie. Hun har også gjort det til sit adelsmærke at vise omverdenen - og især unge kvinder - at de skal elske sig selv, som de nu engang ser ud. Med humor og stor selvironi poster hun ofte billeder af sig selv i undertøj, hvor hun med uglet hår og make up-frit ansigt viser, at det er ok at have en delle eller lidt runde lår.

Hun har mere end en million følgere på Instagram, og hendes opslag på Instagram fik da også hurtigt over hundredtusinde likes.

Sit seneste opslag på Instagram slutter hun desuden med følgende oplysning:

'Forresten har jeg lige bagt cupcakes.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx