Af - 14/09-16 20:59

Dansk barnestjerne vil have ret til at dø: 'Jeg vil ikke ud i, at mit liv bliver uværdigt'Dansk barnestjerne vil have ret til at dø: 'Jeg vil ikke ud i, at mit liv bliver uværdigt'

80'ernes børne-tv stjerne Mathilde Gersby er dødsyg og ønsker sig at få hjælp til at dø, mens hun stadig finder sit liv værdigt

Bildstrecke im Grossformat »

Mathilde Gersby pigen der spillede rollen som Lotte i serien: Da Lotte blev usynlig

Debatten om aktiv dødshjælp er igen blusset op, i lyset af den nylige sag om en mand, der i medlidenhed tog sin kones liv - efter hendes eget ønske.
En af dem der inderligt håber på, at politikerne vil finde en vej for dødeligt syge der ønsker at dø, er Mathilde Gersby, skriver Tv2.dk.

Mand får betinget dom for medlidenhedsdrab på sin kone
Mand får betinget dom for medlidenhedsdrab på sin kone

Måske husker du hende fra dengang hun var barnestjernen 'Lotte' med de røde krøller, som kunne gøre sig usynlig, når hun trykkede sig på navlen.

37-årige Mathilde Gersby er uhelbredeligt syg af den arvelige sygdom cystisk fibrose, som langsomt ødelægger hendes lunger, og gør hende alvorligt svækket. Hun frygter at hendes liv skal blive uværdigt, og at hun bliver så dårlig, at hun ikke kan nyde livet, som hun fortæller at hun elsker.

Ung kvinde bevilget aktiv dødshjælp efter talrige sexovergreb
Ung kvinde bevilget aktiv dødshjælp efter talrige sexovergreb

At debatten om aktiv dødshjælp i Danmark er aktuel igen, er noget der glæder Mathilde Gersby, for det er ikke kun for sit liv hun kæmper. Det er også for retten til selv at bestemme hvornår det skal ende.

- Jeg synes, det er urimeligt, at man i 2016 har så meget medbestemmelse over alt muligt andet. Men lige det om hvordan man kommer herfra, det er blevet besluttet for en. Det synes jeg ikke er rimeligt, siger hun til tv2.

Men selv om aktiv dødshjælp måske ikke bliver lovligt i hendes levetid, så er hun stadig fortrøstningsfuld.

- Hvis ikke der bliver indført aktiv dødshjælp i Danmark, så finder jeg på noget andet. Så gør jeg det selv, hvis jeg kan. Ellers har jeg venner, der vil hjælpe mig, siger hun.

23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden
23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx