Af Niels Rytter - 30/08-17 13:31

Dansk skuespiller fik kæmpe-succes i USA: Derfor vender hun alligevel hjemDansk skuespiller fik kæmpe-succes i USA: Derfor vender hun alligevel hjem

Den 35-årige skuespillerinde Birgitte Hjort er en af de danskere, der har opnået stor succes i udlandet de seneste år.

storybild

Birgitte Hjort Sørensen.  (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Herhjemme blev hun for alvor et kendt ansigt med en hovedrolle i tv-serien 'Borgen' på DR (2010), hvor hun spillede journalisten Katrine Fønsmark.

Og udlandet fik øjnene op for Birgitte Hjort, da hun var at se i den populære amerikanske tv-serie 'Game of Thrones' (2015), der for tiden er aktuel med syvende sæson på HBO.

Nu er skuespillerinden tilbage i Danmark, hvor hun har fået en rolle i 'Divaer i Glas', der opsættes i Glassalen i Tivoli, skriver SE og HØR.

»Danmark er mit hjem, og det vil det altid være. Jeg har været enormt heldig og glad for alle de ting, jeg har oplevet ude i verden, men efterhånden var der ikke nok af de rigtig store oplevelser i forhold til, hvor stort et afsavn, jeg synes, det er at være væk,« siger Birgitte Hjort til ugebladet.

I 'Divaer i Glas', der er en musikforestilling, skal Birgitte Hjort spille over for Cecilie Stenspil og Caroline Henderson.

Den 35-årige skuespillerinde har udover 'Borgen' og 'Game of Thrones' spillet med i en lang række af populære spillefilm, tv-serier og forestillinger, herunder 'Anja og Viktor – i medgang og modgang' (2008), 'Marie Krøyer' (2012), 'Pitch Perfect 2' (2015) og 'Kriminalkommisær Barnaby' (2014).

Tidligere på året debuterede hun desuden som tv-vært på DR1 med underholdningsprogrammet 'Flashback'.

Med andre ord kan Birgitte Hjort betegnes som en af de mest succesrige skuespillerinder herhjemme. Tidligere har hun dog fortalt, at hun ikke vil være stjerne for enhver pris.

»Jeg har helt klart tidligere været sulten efter at se, hvor langt jeg kunne komme. Og jeg har haft det fint med i en periode at sige, at arbejdet stort set var det eneste, der fyldte, og det betyder, at jeg har haft et begrænset privatliv. Det var fint i en periode, men det er det bare ikke længere,« har skuespillerinden fortalt til Ritzau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx