Af - 06/05-14 10:23; Opdateret: 06/05-14 10:44

Jeppe K rystet over mægler-kritik i metroxpress: Det' lige meget!Jeppe K rystet over mægler-kritik i metroxpress: Det' lige meget!

Forleden beskrev metroxpress, hvordan ejendomsmæglere i virkeligheden minder om liebhaver-mægleren Jeppe K fra programmet Danish Dynamite. Nu reagerer Jeppe K.

storybild

(Billede: Polfoto/TV 2)

- Jeg kan slet ikke se problemet.

Sådan lyder liebhaver-mægleren Jeppe K's reaktion eksempelvis på, at Home i Aarhus havde solgt en lejlighed med en nyrenoveret vaskekælder.

Vel at mærke en vaskekælder, som det viste sig, at køberen ikke måtte bruge.

10 fejl = 0 fejl

Men 'Det' lige meget', synes Jeppe K, som vurderer, at hans mæglerkollegaer har begået nul fejl.

Det til trods for, at metroxpress kunne fremlægge solid dokumentation for, at mæglerne havde begået 10 alvorlige fejl til betydelig ulempe for køberne.

Så grove er Jeppe K-typerne i virkeligheden
Så grove er Jeppe K-typerne i virkeligheden

- De når mig på ingen måde, de er slet ikke bad (slemme, red.) Har de lavet en fucker-vurdering?! Vasket champagne?! Har de måske kneppet i alle de huse, de har solgt og sprøjtet K-salat i hovedet på køberen!? Det tror jeg ikke, ha ha ha, griner Jeppe K, som alligevel tager sine kollegaer i forsvar.

I sagen med en nordsjællandsk ejendomsmægler, der havde solgt et hus for 5,7 mio. kr., uden at fortælle køberne, at en garage og en tagterrasse var ulovligt opført, siger Jeppe K:

Sparer køber for tid

- Hvis man skal kunne fortælle alt om et hus, så ville en fremvisning tage fem år. Det er der ikke nogen, der gider at bruge tid på. Mine fremvisninger tager max et kvarter. Derfor kommer man ikke rundt om hele huset. Det er for begge parters skyld.

Køberne endte med at bruge to år på at bringe huset i lovlig stand, men Jeppe K mener, at mægleren har sparet dem for tid.

-Hvis man regner på det, har køberen sparet tre år. Forstår I, hvad jeg mener, spørger Jeppe K.

Dette ser du IKKE i 'Danish Dynamite' sæson 3
Dette ser du IKKE i 'Danish Dynamite' sæson 3

I en anden grov sag havde en ejendomsmægler i Brønshøj misbrugt nogle købere som reklamefigurer i en avisannonce, hvor de med et opdigtet citat roste ejendomsmægleren til skyerne.

Men det var købernes egen skyld, mener den kendte liebhaver-mægler.

Sig 'nej tak' til reklamer

-Som køber er det vigtigt at huske at sige, inden man færdiggør en handel, at man ikke er interesseret i at medvirke i reklamefremstød i fremtiden. Det er næsten regel nummer ét, vil jeg sige.

Og så var der den særlige sag med en københavnsk mægler, som utroligt nok lykkedes med at sælge lejlighed med en påstand om, at der var et badeværelse. En ung mand købte den glad, men opdagede, at der ikke var noget afløb i gulvet. Altså var der intet badeværelse.

Hvem er sjovest: Magnus Millang eller Jeppe K?
Hvem er sjovest: Magnus Millang eller Jeppe K?

- Det er jo også synd for mægleren. Han har sikkert heller ikke vidst det. Forstår du, hvad jeg mener, spørger Jeppe K på en overilet måde.

Han kan heller ikke se et problem i, at en ejendomsmægler påstod, at en husarkitekt havde tegnet et hus, der i virkeligheden viste sig at være tegnet af en møbelarkitekt og derfor havde en ringere lavere værdi.

-Men det var jo tegnet af en arkitekt, argumeterer Jeppe K.

Skaf en lægeerklæring!

Nogle af Jeppe K's kollegaer lover køberne, at de gerne må have hund og kat i ejendomme, hvor det senere viser sig, at dyr er forbudt. Heller ikke det er et problem, mener Jeppe K.

-Hvis folk fremskaffer en lægeerklæring, hvor der står at de har fået en depression, har de ret til at få hund eller kat i alle ejendomme. Så i princippet må man have dyr i alle ejendomme.

Teoretisk energiforbrug

Jeppe K trækker også på skuldrene af, at en kollega have lovet nogle købere, at et hus kun havde et energiforbrug på 13.000 kr. årligt. Køberne endte med at betale 41.000 kr.

- Nej, men kan huset komme ned på 13.000 kr. årligt i energiforbrug? Ja. Nogen gange må køberne gerne gøre en effort selv, for at få huset til at leve op til forventningerne, synes Jeppe K, som synes, at en anden mægler blev groft uretfærdigt i en anden sag.

Han fik kritik for at at have oplyst et boligareal i et hus 340 m² - og at det årlige varmeforbrug var på 20.000 kr. Kunden købte det, men fortrød, for boligarealet viste sig kun at være 175 m². Resten var til erhverv, og varmeforbrug var på hele 44.000 kr.

Fradragsberretiget

- Ejendomsmægleren kunne jo ikke vide at det ikke skulle bruges til erhverv. Og hvis det skulle bruges til erhverv, kan man jo trække det hele fra (Over driften i sin virksomhed, red.) og så svarer det til 20.000 kr., argumenterer han.

Generelt bliver ejendomsmæglere uretfærdigt behandlet, synes altså Jeppe K.

- Som ejendomsmægler kan man hurtigt blive udsat for paragraffer og love, som er til for at beskytte køberne. Det går desværre aldrig den anden vej. Så hvis man som ejendomsmægler havner i en sag, er det vigtigt at huske, der er altid to sider af historien, slutter han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx