Af - 22/04-17 08:46

Mascha Vang modtager dødstrusler efter tv-programMascha Vang modtager dødstrusler efter tv-program

Hvordan forklarer jeg min datter, hvorfor jeg græder?

Bildstrecke im Grossformat »

TV3's nye underholdningsprogram 'Min fede træner', hvor fire kendisser først selv tager på i vægt for derefter at tabe sig sammen med en almindelig, overvægtig dansker, er blevet kritiseret sønder og sammen af både seere og eksperter.

Men det begrænser sig desværre ikke til en shitstorm i medierne og på de sociale medier.

Nyt dansk tv-program forarger inden premiere
Nyt dansk tv-program forarger inden premiere

Nu afslører en af programmets kendte deltagere, bloggeren Mascha Vang, at hun efter sin medvirken har modtaget flere dødstrusler. På sin blog skriver Mascha Vang, hvor hårdt det har ramt hende - og familien. For hvordan forklarer man sin fire-årige datter, hvorfor mor græder?

'Hun ved ikke, at jeg i løbet af de sidste par døgn har modtaget adskillige modbydelige og detaljerede dødstrusler. Ikke bare på mig selv, men også på hende og familien', skriver Mascha Vang i blogindlægget, som hun meget rammende kalder 'Ikke tag telefonen mor...' og indleder med fortsættelsen på datteren Hollie Nolias bøn til hende: '...så bliver du bare ked af det igen.'

Mascha Vang har fået nok af rygter: - Jeg gider ikke blive ved med at kommentere det
Mascha Vang har fået nok af rygter: - Jeg gider ikke blive ved med at kommentere det

Mascha Vang fortæller ikke, hvor mange trusler på sit og familiens liv, hun har modtaget og kommer heller ikke ind på dødstruslernes ordlyd, men oplyser, at hun tager dem meget seriøst. Hun har brugt en hel dag sammen med politiets efterforskningshold.

'En helt særlig tak til vores politi, der grundet efterforskning, trusler og afpresning opfordrede mig til, at jeg holdt tæt til nu', skriver den kendte blogger.

Mascha Vang fik følelserne i kog hos mange af programmets seere med en kommentar i programmet, som flere tolker som en hån mod overvægtige og deres livsførelse. Hun erkender blankt, at ordvalget ikke var velvalgt, men skriver i bloggen, at det slet ikke var ment på den måde, det kom ud.

Mascha Vang: Her er mine krav, hvis jeg skal have et barn mere
Mascha Vang: Her er mine krav, hvis jeg skal have et barn mere

'Jeg kan kun erkende, at jeg bruger nogle uheldige ordvalg eller vendinger, i nogle af interviewsene. “Jeg forstår ikke man vil spilde sit liv på det…”. Det er virkelig uheldigt sagt, jeg skulle naturligvis ikke bruge ordet “spilde”, da man jo ikke spilder sit liv. Jeg burde have sagt “bruge” i stedet, og også det jeg mener, når jeg refererer til folk, der er kede af deres situation, i dette tilfælde Christina. Det er ren sofa-snak, når jeg siger sådan, og ikke lige til tv-skærmen. Beklager,' lyder det fra Mascha Vang.

Eksperter har været ude med en hård kritik af 'Min fede træner', fordi programmet efter deres mening gør overvægt - som for mange danskere er et dybt seriøst problem - til underholdning. Mascha Vang føler da heller ikke, at programmet er blevet til det, hun fik stillet i udsigt, da hun sagde ja til at medvirke.

'At programmet skulle være et decideret underholdningsprogram, havde jeg på intet tidspunkt nogen fornemmelse af. Jeg var ved læge i tide og utide, til kontrol, og fik taget blodprøver, så forandringen på sund/usund kunne dokumenteres korrekt. Det er så desværre blevet frasorteret i programmerne. Jeg føler der er forskel på det program jeg meldte mig til, og det jeg er endt i idag,' skriver Mascha Vang.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Sneen på vej tilbage over Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx