Af - 30/04-16 14:41

Sveriges skandale-konge fylder 70: Her er hans 7 vildeste eskapaderSveriges skandale-konge fylder 70: Her er hans 7 vildeste eskapader

Den kontroversielle svenske konge Carl Gustaf fylder 70 år i dag. Her er hans største skandaler.

Bildstrecke im Grossformat »
I 2010 afslørede bogen 'Den motvillige monarken', at kongen havde deltaget ved sexfester arrangeret af den svenske mafia. Klubejeren Mille Markovic blev i bogen citeret for at sige, at han var glad for at have kongen som kunde, da det betød færre politi-ransagninger. Samtidig fortalte flere kvinder, der blev interviewet til bogen, at de havde haft sex med kongen. Da kongen i 2010 blev konfronteret med bogen på et pressemøde, benægtede han ikke: - Vi ser fremad nu, for jeg kan forstå, at det handler om ting, der er sket for længe siden, sagde han dengang ifølge svenske medier. I samme bog kom det frem, at sangerinden Camilla Henemark var hans elskerinde i årevis. Den svenske konge er flere gange blevet spottet, mens han har kørt for hurtigt. I april 2000 skrev svenske medier eksempelvis, at kongens bil havde kørt helt op til 250 kilometer i timen på motorvejen - noget, som det svenske kongehus dog siden benægtede. I 2004 kørte kongen angiveligt 160 kilometer i timen i sin porsche, og i august 2005 var han involveret i en trafikulykke i en rundkørsel, da han kørte sin BMW op bag i en anden bil. Carl Gustaf klandres ofte for, at Sverige ikke blev værtsland til OL i 1994. Den svenske konge skulle i 1988 til et afgørende møde med Juan Antonio Samaranch fra den olympiske komité for at tale om værtskabet, men han sov for længe og kom for sent. Derfor fik den norske politiker Gro Harlem Brundtland 20 minutter sammen med Samaranch, inden Carl Gustaf dukkede op. Rettighederne endte som bekendt med at gå til Norge, og Lillehammer blev valgt som værtsby. Da Carl Gustaf skulle holde sin juletale i 2002, gav han samfundets svage en opsang. Kongen, der selv menes at få en årlig statsydelse fra den svenske stat på omkring 100 millioner kroner, udtalte ifølge vg.no: - At være pessimistisk hjælper ingen - hverken dig selv eller andre. Det gælder om at have viljestyrke nok til at tage ansvar for dit eget liv. Kongen har lavet flere andre pinlige tale-bommerter gennem tiderne. Eksempelvis skulle han i 1988 holde tale foran 10.000 mennesker på torvet i byen Arboga, men kongen troede tilsyneladende, at han befandt sig i byen Örebro, da han lagde ud med at sige: - Kære ørebroere! Ti år senere lavede han en lignende brøler, da han skulle tale til rektoren på en højskole i Lund og sagde: - Ærede rektor ved Uppsala Universitet! I 2004 blev han upopulær, da han hyldede diktatoren af Brunei, sultanen Hassanal Bolkiah, i forbindelse med et statsbesøg. - Han står folket meget nær, sagde kongen ifølge svensk presse og fortsatte: - Hver søndag har han en åben audiens, hvor hvem som helst kan komme. Så jeg oplever det på flere måder som et mere åbent land end noget andet land, man kan forestille sig.

Carl 16. Gustaf af Sverige fylder 70 år i dag, og i den forbindelse har Metroxpress gravet den kontroversielle konges største skandaler frem fra arkivet.

Den svenske konge, der er gift med Dronning Silvia, har blandt andet deltaget ved sexfester via mafiaforbindelser, haft et årelangt forhold til en sangerinde og kørt for stærkt i flere omgange.

Du kan finde syv af hans mest bemærkelsesværdige ekskapader, hvis du klikker dig gennem galleriet i toppen af artiklen.

Det svenske hof dementerer: Vi skal ikke huse flygtninge
Det svenske hof dementerer: Vi skal ikke huse flygtninge

Den nyfødte svenske prins har fået sit navn
Den nyfødte svenske prins har fået sit navn

Sveriges fødselsdagskonge hyldet med kanonsalut og korsang
Sveriges fødselsdagskonge hyldet med kanonsalut og korsang

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx