24/06-17 12:13

Verdenskendt komiker forarger igen: Går hans joke over stregen denne gang?Verdenskendt komiker forarger igen: Går hans joke over stregen denne gang?

Den britiske komiker Ricky Gervais er kommet ud i noget af et uvejr, efter han på det sociale medie Twitter lavede en joke om sygdommen AIDS.

storybild

(Billede: Mario Anzuoni)

Komikeren, der blandt andet er kendt for sin rolle som David Brent i komedieserien ’The Office’, valgte på Twitter at svare på et såkaldt ’meme’, skriver Sky News. Et meme er en sætning, et billede eller et koncept, der spreder sig på internettet, som regel i en humoristisk tone.

Memet var en tekst, hvor der stod: ’Ting, du både kan sige under sex og til en begravelse’. Til det svarede komikeren med spørgsmålet: ’AIDS?’.


Og det fik andre brugere på det sociale medie til at rase, og flere anklagede komikeren for endnu engang at lave krænkende jokes. Ricky Gervais har tidligere været i en shitstorm, fordi han i et live-show valgte at lave en ti minutter lang sekvens om om døde babyer, skrev Belfast Live.

Fie Laursen-fans har fået nok: 'Du er for lav'
Fie Laursen-fans har fået nok: 'Du er for lav'

Til den nylige joke om AIDS valgte blandt andet redaktøren af Gay Times Magazine, Ryan John Butcher, at skrive en kommentar:

’Idéen om at du tror, AIDS er en dødsstraf, er lige så forældet som din komik, Ricky.’


Også National AIDS Trust, en organisation, der arbejder på at udbrede kendskabet til HIV og AIDS, har svaret på joken:

’Flot. Hvorfor lade nøjagtighed om HIV komme i vejen for at skyde mod en allerede meget stigmatiseret gruppe af mennesker?!’

Over 1100 mænd mødte op ved hans bopæl: Nu sagsøger han populær dating-app
Over 1100 mænd mødte op ved hans bopæl: Nu sagsøger han populær dating-app

Det tweet valgte komikeren at svare på:

’Du mener, hvorfor er jokes ikke faktuelt korrekte? Fordi de er jokes. Jeg har ikke samme verdenssyn som mine jokes. Det forstår de fleste,' skrev han.


Og det bakker mange andre twitter-brugere komikeren op i. Langt de fleste svar på National AIDS Trusts tweet mener, de er overfølsomme og bør tage Ricky Gervais for det, han er - en komiker.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx