Af Kristian Dam Nygaard - 03/01-18 11:23

Kim Larsens manager: Sådan har nationalskjalden det oven på kræftsygdommenKim Larsens manager: Sådan har nationalskjalden det oven på kræftsygdommen

I videoen herover ses billeder fra Kim Larsens lange karriere, som vi bragte første gang i forbindelse med hans 70 års fødselsdag for to år siden.

Kim Larsen 70 år

Kim Larsen blev den 20. december pludselig indlagt på Odense hospital. I dag skriver hans manager og guitarist i Kjukken Jørn Jeppesen på bandets Facebookside, at den 72-årige danske musiklegende har fået konstateret prostatakræft. Kim Larsen og Kjukkens vinterkoncerter er blevet aflyst og Kim Larsen er nu igang med en behandling..

»Ja, det er noget lort,« lyder det fra Jørn Jeppesen, da BT fanger Kim Larsens manager over telefonen.

»Selvfølgelig er det en alvorlig diagnose, Kim har fået, men ser man på alle statistikker, så ser det godt ud. Så på den måde er det ikke livstruende. Vi er overbeviste om, at han får sit liv igen, og at han kommer ud at spille til sommer. De (Lægerne, red.) skal nok få kontrolleret sygdommen. Vi er i denne svære stund ved godt mod. Han skal nok komme sig.«

Hvornår fandt I ud af, at han var blevet syg?

»Det var i forbindelse med indlæggelsen lige før jul (Den 20. december, red.), hvor behandlingen straks gik igang. Det var lige før jul, og det var noget rod.«I har måtte aflyse koncerter?

»Ja, og vi er selvfølgelig kede af det i bandet og tænker meget på Kim. Han er jo vores kammerat. Han skal nok komme sig. Men efter at have snakket med Kim og med lægerne, så er jeg overbevist om, at vi nok skal få styr på det hele. Selvfølgelig er det en dum tid for os alle sammen, og vi er meget berørte af det.«

Hvordan har Kim Larsen det?

»Selvfølgelig har han jo mistet nogle uger...Og det er klart, humøret svinger lidt, når sådan en diagnose rammer en familie. Men han er sgu stadigvæk Kim Larsen. En frisk fyr, og jeg er meget imponeret over, hvor sej han i virkeligheden tager det hele. Hvor overbevist han er om at han får styr på det. Det er selvfølgelig også på baggrund af, hvad han har fået at vide af lægerne... Han er sej og decideret ved godt mod i denne dumme situation.«Hvad skal der ske nu?»På den korte bane skal han komme til hægterne og bruge de næste måneder på det. Så begynder vi i løbet af foråret at øve op til sommerturneen. Det er planen. Nu får han lige fred fra både mig og de andre i bandet det næste stykke tid, og så er jeg sikker på, at han kommer til hægterne over de næste par måneder.«Er han kommet hjem igen?

»Ja, det har han været længe. Han var ikke indlagt i særlig lang tid. Det var noget behandling, som kroppen reagerede på. Så på den måde er det ikke alvorligt, og han skal heller ikke behandles mere. Han skal nok komme sig.«Jørn Jeppesen tilføjer, at de ikke går yderligere ud med info om behandlingen.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flaskekast, spyt og slag: Unge piger...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
Ekspert om Coops lukning af 47...
bt.dk
Ny milliardfond vokset ud af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx