Af - 06/10-14 18:53; Opdateret: 06/10-14 19:16

Folketinget åbner: Her er de kendtes opsang til Helle Thorning-SchmidtFolketinget åbner: Her er de kendtes opsang til Helle Thorning-Schmidt

Bubber, Amalie og Mia Lyhne er nogle af de kendte danskere, der her giver de danske politikere gode råd til det kommende politiske år.

storybild

(Billede: Polfoto)

Folketinget åbner tirsdag for en ny sæson. Det hele starter med statsminister Helle Thorning-Schmidt på talerstolen og kongefamilien svagt blundende på tilskuerpladserne.

TV: Se Løkke og Thorning i hed elskovsaffære
TV: Se Løkke og Thorning i hed elskovsaffære

Her er hvad en række kendte danskere mener, de danske politikere bør fokusere på i det kommende år:

Amalie Szigethy
- Jeg håber, at regeringen vil bruge deres kræfter på kontant- og dagpenge-reformen, så vi ikke oplever, at folk i Danmark ikke kan få økonomisk støtte. Og så skal der sættes ind på fejlene, der bliver begået i det danske sygehusvæsen.

Thorning skriver klimacheck på 400 millioner til ulande
Thorning skriver klimacheck på 400 millioner til ulande


Dan Rachlin

- Jeg synes, politikerne skulle sige noget om politiets prioriteringer, som gør flere og flere borgere frustrerede. Det er et demokratisk problem, at flere og flere ser på politiet, som deres modstander mere end deres beskytter.

Kommentator: Helle Thorning gør klar til valg
Kommentator: Helle Thorning gør klar til valg

Mia Lyhne
- Kommunerne skal stoppe med at skære på børneområdet. I mine børns børnehave har man skåret ned og skåret ned. På sidste forældremøde var lederen nærmest grædefærdig. Det går ud over vores børn, og det holder simpelthen ikke i Danmark. Politikerne er slet ikke klar over, hvor ringe kår børnene og pædagogerne har.

Lars Bom
- Vi skal arbejde med at udrydde frygten i samfundet. Frygten for terror, frygten for hinanden. Frygten for ikke at have nok til sig selv. Tilliden mellem borgerne skal styrkes.

Thorning fremrykker dagpengekommissionen
Thorning fremrykker dagpengekommissionen

Bubber
- Vi skal have styr på det brede samarbejde i Folketinget. Vi er et lillebitte land, hvor vi overordnet er enige om det meste. Politikerne tænker alt for meget på sig selv i stedet for at tænke på, hvad der gavner landet bedst. De behøver ikke at gøre det mere besværligt, end det er.

Hvad mener du, politikerne bør bruge deres kræfter på i år? Kom med din mening i kommentarfeltet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx