Af Peter Ølholm Hansson - 28/10-17 13:34

Beha-familien planlægger vild ny ekspedition: Men der er kommet en stor ændring Beha-familien planlægger vild ny ekspedition: Men der er kommet en stor ændring

Efter tv-hittet 'Kurs mod fjerne kyster' er Beha-familien ved at forberede en ny ekspedition.

storybild

Fredag den 15. juli 2016 klokken 12:00 vendte Familien Beha Erichsen retur til Danmark efter tre år til havs på skibet "Havana". Deres rejse blev fulgt i TV 2-programmet "Kurs mod fjerne kyster". (Billede: Emil Hougaard)

Familien Beha er i gang med at planlægge et nyt eventyr på havene. Deres næste ekspedition bliver dog helt anderledes, og turen kommer ikke til at foregå om bord på skibet 'Havana'.

Vi har været vant til at se familien sejle på eksotiske breddegrader omkring ækvator i TV 2s 'Kurs mod fjerne kyster'.

Men Mikkel Beha Erichsen, sønnerne Emil og Theis samt resten af familien planlægger nu en ekspedition, som kommer til at foregå langt fra de tropiske himmelstrøg.

Globetrotterne har nemlig i årevis haft en drøm om at sejle nordpå, skriver Mikkel Beha Erichsen og co. på familiens hjemmeside. Beha-klanen er derfor i gang med at forberede en sejltur op ad Norges vestkyst og videre til Færøerne, Island og Grønland.

En ting ved den kommende ekspedition bliver dog ganske anderledes. For selvom familiens velkendte skib 'Havana' i teorien godt kunne klare en tur nordpå, vil familien ikke bruge skibet på den kommende tur.

'Vi har altid haft det sådan, at skulle vi op på de kanter, så skulle det være i et skib bygget af stål eller aluminium. Andre har sejlet i de farvande i glasfiberskibe og gjort det med held, så Havanas glasfiberskrog skulle såmænd nok også holde til det. Men hvis vi virkelig skal ind og skubbe til nogle isflager, så synes vi, at skibet skal være stærkere, og det skal også være isoleret, så vi ikke frostsprænger alt ombord, inklusive os selv,' skriver Mikkel Beha Erichsen på familiens hjemmeside.

Familien har derfor købt et skib, der uden problemer kan besejle arktiske farvande. Valget er faldet på det tidligere svenske søredningsskib Wallenberg, som familien købte sidste vinter. Skibet er fra 1951, og ifølge Mikkel Beha er det 'bomstærkt'.

Wallenberg har sejlet i tjeneste i Østersøen frem til 2003. Det kan desuden bryde gennem is og er isoleret, så man kan holde ud at være om bord i arktiske egne. Den store forskel fra Havana er ifølge familien, at Wallenberg udelukkende er et motorskib, hvor Havana havde mast.

Alle weekender og fridage i foråret har familien Beha brugt på deres nye skib. Familien forventer dog at bruge det kommende efterår, vinteren og foråret på at gøre skibet helt klar til eventyr.

'Hvornår vi skal af sted, og hvilken kurs vi lægger ud på, er endnu ikke på plads. Men nu har vi skibet og en kæmpe lang ”at-gøre-liste”, og så må planer og drømme begynde at tage form herfra. Vi glæder os vildt til at tage jer med om bord,' skriver Mikkel Beha Erichsen og resten af holdet på familiens hjemmeside.

Fra TV 2s side er der endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt kanalen har tænkt sig at lave flere programmer med den populære familie:

»TV 2 siger, at det ville være dejligt med nye programmer, og det synes vi også,« siger Mikkel Beha Erichsen til tv-stationen.

Herunder kan du se et billede af det nye skib:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Se billederne: Legendarisk hotel...
bt.dk
Tempomaskine vinder: Tager fusen på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx