Af Kenan Seeberg - 04/12-17 12:02

Jussi får et vildt 2018: Tvunget til at ændre hele konceptet for ny krimiJussi får et vildt 2018: Tvunget til at ændre hele konceptet for ny krimi

Næste år kommer der både ny roman i Q-serien, samt en tysk spillefilm over en af Jussi Adlers tidlige noveller. Samtidig forhandler succes-forfatteren om en international tv-serie i 10 afsnit.

storybild

Jussi Adler-Olsen er endelig gået i gang med den ottende krimi om Carl Mørck, der dennegang har tråde til udenrigspolitiske begivenheder, afslører landets bedst sælgende forfatter, der endnu ikke har fundet titlen til bogen, fordi den han oprindeligt havde udtænkt, mindede for meget om titlen på paul Austers seneste roman, fortæller Jussi til BT. (Billede: Bax Lindhardt)

»Ja, nu er jeg endelig kommet i gang med Q-8,« siger Jussi Adler-Olsen til BT fra residensen i Valby, hvor han de næste måneder samler den omfattende research han har lavet omkring den kommende Carl Mørck-krimi, der skulle ligge klar næste år.

»Jeg er kommet alt for sent i gang, så det bliver noget af en maraton-dyst. Men jeg skylder både mig selv, forlaget og ikke mindst læserne, at få en ny klar til julen næste år. Og jeg har lovet at aflevere i september,« siger landets største bestseller-forfatter, der er kommet senere i gang end planlagt, fordi han har været på endnu en promotion-turné i udlandet.Dennegang til Serbien, Finland og senest Makedonien.

»Jeg kan anbefale Makedonien, det er et skønt land at rejse i, men jeg stopper min turnévirksomhed nu. Det tager for meget tid. Jeg har regnet ud, at jeg har brugt 25 procent af mit liv på den slags, de sidste fem-seks år. Og det er hårdere end da jeg startede. I Tyskland har der været perioder, hvor jeg stort set ikke har fået sovet,« siger Jussi Adler, der nærmet er rockstjerne i Tyskland, hvor hans bøger sælger til den store guldmedalje og konstant ligger øverst på bestsellerlisten.

Han har endnu ikke fundet den rigtige titel til 'Q-8', selvom han egentlig troede, at den side af sagen var i vinkel.Men så opdagede den danske forfatter, at den amerikanske forfatter Paul Austers nye roman hed næsten det samme:»Min skulle have heddet '5-4-3-2', men så fandt jeg ud af, at Paul Auster havde kaldt sin nye for '4 3 2 1', og det går ikke. Så det betød, at jeg skulle finde på en ny,« siger Jussi Adler-Olsen, der har måttet ændre grundkonceptet i den næste Carl Mørck-roman af samme grund.»Der er mange mulige bud på en titel, men det skal være den helt rigtige, der både fænger og har relevans i forhold til romanens indhold eller plot« siger Jussi, og fortæller, at en del af handlingen i den kommende Carl Mørck-krimi har forbindelse til aktuelle udenrigspolitiske ting, som han gerne vil have med i historien.

»Så hvis der sker noget i verden, som tangerer det jeg skriver om, så er det ikke kun et lille område der skal ændres. Så er det hele strukturen. Derfor er den ikke så klar i mit hovede endnu, som nummer ni og nummer ti, der er upåvirkelige af, det der kommer udefra. De er meget mere klare allerede på nuværende tidspunkt, end otteren er,« siger Jussi Adler-Olsen, der også har gang i Tyskland, hvor der skal laves en ny Jussi-spillefilm.

»Det er en filmatisering af en novelle, jeg skrev for en del år siden med titlen 'Små pikante drab'. De tyske selskab FFP er allerede igang, og den skulle være klar til premiere julen 2018. Det er en krimi, med en blanding af den sorte amerikanske humor, blandte med den lysere britiske humor. Måske lidt i familie med nogen af Cohens tragikomiske film,« siger Jussi, der også er i forhandlinger om en amerikansk tv-serie over forfatterens roman 'Og hun takkede guderne'.Et internationalt drama om den kyniske forretningsmand Peter De Boer og kvinden Nicky Landsaat, der bliver viklet ind i et livsfarligt og speget plot.

»Vi er i seriøse forhandlinger om at lave den som tv-serie i 10 afsnit. Så der er gang i den rundt omkring, men det kræver at jeg holder hjulene i gang, så det gør jeg,« siger Jussi Adler-Olsen til BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Michael Dyrby: Stop bureaukraterne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx