Af - 08/05-15 19:56

Sådan gik det de danske realitystjernerSådan gik det de danske realitystjerner

Hvad blev der af Robinson-vinderen Dan Marstrand, Flotte Fyr, Susan K. og de andre realitystjerner? Læs fem eks-realitystjerners historier her.


Vælg en realitystjerne:

Dan Marstrand 16 år efter Robinson: Kun én ting jeg fortryder

En gammel mand, der lignede et vilddyr, stjal alle overskrifter i Danmark i 1999. I dag bor 66-årige Dan Marstrand alene i skoven på Fyn.

Der er gået 16 år siden, vi første gang så Dan Marstrand på skærmen, men som det ses på billedet til højre, ligner han sig selv. Foto: Polfoto/privatfoto

Tænk dig engang. En realitymand i radioavisen

'Dan Marstrand', 'Dan the Man', 'Danmarks Crocodile Dundee'. Kært barn har mange navne, og Danmarks kæreste barn i 1999 var Robinson-vinderen Dan Marstrand.

En eventyrfortælling om en 51-årig mand, der kom padlende ind i overlevelsesprogrammet og efter en ikonisk præstation på planken kunne lade sig hylde som vinder.

- Alle aviser skrev om sejren og på Politikens Hus stod der: ‘Dan the Man har vundet Robinson’. Alt gik i selvsving. Jeg var i radioavisen for fanden. Tænk dig engang. En realitymand i radioavisen. Selv Kristelig Dagblad skrev om det, griner han og fortsætter:

- Jeg gik fra at være Danmarks mest ukendte mand til at være en, der blev skrevet mere om end Kongehuset. Jeg forstod ikke, det var så interessant, at jeg havde stået på en planke. Nogle musikere kæmper hele livet for at få en enkelt plade eller et enkelt interview, og så står jeg på en planke i det filippinske ø-hav og bliver verdensberømt i Danmark. Man kan ikke sammenligne det med noget, for det var uhørt.

'En stor fejltagelse'
I dag lever Dan Marstrand alene i Assens i et hus i skoven ud til vandet. Sådan har han altid levet sit liv, for det er sådan, han føler sig bedst tilpas. Sygesikringsbeviset afslører, at han er blevet 66 år, og tiden som pensionist nyder han ved at sejle havkajak og gå lange ture i skoven, ligesom han lige har været i USA med sin søn.

Dan Marstrand holder det stadig ægte. Han har netop været på motorcykeltur i Florida med sin søn. Foto: Privatfoto

Når han tænker tilbage, er der kun én ting, han fortryder: Deltagelsen i 'Robinson Ekspeditionen - Det endelige opgør' i 2002.

- Det var en stor fejltagelse. Jeg sagde først nej, fordi jeg kunne mærke, at det var en dårlig idé, men jeg blev lokket af pengene. Hvad kunne jeg vinde på det? Intet. I 1999 blev jeg klippet til at være helten. I 2002 skulle jeg være idioten, lyder det med ærgrelse i stemmen.

Heldigvis er det stadig sejren i 1999, som folk husker, og det er den, som folk vil snakke om, når de stopper ham på gaden, hvilket stadig sker her 16 år senere.

- Sidste år var jeg til Rasmus Seebach-koncert med mine to små børn, og der blev der næsten taget flere billeder af Dan Marstrand end af Rasmus Seebach. Mine børn kunne slet ikke forstå det. Det er også fuldstændigt vanvittigt, lyder det. Nu med et grin.

Vælg en realitystjerne:


Diana gik fra Paradise-triumf til Ironman med kronprinsen
Reality-tv var en oplevelse og ikke en levevej, siger Diana Jeanett Nielsen, der har skiftet fest og farver ud med træningstøj.

Diana vandt 'Paradise Hotel' i 2008. I dag er hun mor til en lille dreng og ivrig triatlet. Foto: TV3/privatfoto

Jeg kan huske, hvordan jeg shoppede på Strøget med en gammel veninde. Hun blev helt flov

Som vinder af ‘Paradise Hotel’ var Diana Jeanett Nielsen ualmindelig populær. Snakkelystige danskere stoppede hende på gaden, og sammen med de andre deltagere festede hun fast torsdag, fredag og lørdag, men efter et halvt år på farten, sagde vinderen fra 2008 stop.

- Jeg trængte til en pause og begyndte at fokusere på træning og sunde juice i stedet. Nu har jeg gennemført to hele Ironman, to halve og nogle kvarte, siger Diana Jeanett Nielsen, der i marts blev mor for første gang.

Faktisk stod hun omklædt og klar, da kronprinsen under stor mediebevågenhed blev den første med blåt blod i årene til at gennemføre en Ironman.

- Jeg havde ikke set ham, men pludselig begyndte folk at juble helt vildt, da jeg løb forbi. Jeg forstod det ikke, men det viste sig så, at han løb lige bag mig, griner hun.

Diana er stadig en flot kvinde her syv år senere. Foto: Privatfoto

Måtte finde sig selv
Diana Jeanett Nielsen beskriver tiden efter sejren i 2008 som ‘en fed tid’. Interessen fra helt almindelige danskere var overvældende, men der dukkede også mange falske og overfladiske mennesker op i hendes liv, som hun skulle lære at sortere fra.

- Jeg blev nødt til lige at finde mig selv igen, for jeg fik sindssygt meget opmærksomhed. Jeg kan huske, hvordan jeg shoppede på Strøget med en gammel veninde. Hun blev helt flov, fordi der var så mange fremmede mennesker, som ville snakke ‘Paradise Hotel’ med mig, fortæller hun.

I dag er det kæresten, sønnen og jobbet inden for salg og marketing hos cykelproducenten Specialized, der trækker, ligesom flere Ironman venter i horisonten. Tiden som realitystjerne er forbi, men hun fortryder den ikke.

- Nej absolut ikke, for det har været med til at udvikle mig som person, og det har lært mig meget om andre mennesker. Det har aldrig skadet mig, men jeg ville gerne have en god karriere, og hvis man er med i for mange realityprogrammer, kan det være svært at blive taget seriøst. Jeg valgte at tage det som en oplevelse og ikke en levevej, siger hun

Vælg en realitystjerne:


- Jeg nåede et punkt, hvor jeg ikke havde lyst til at gå udenfor
Livet som realitystjerne er ikke kun positivt, hvilket Mark Hansen kan skrive under på.

Mark Hansen slog igennem, da 'Sommer i Sunny Beach' ramte skærmen i 2010. I dag er han efterhånden blevet 27 år. Foto: TV3/Privatfoto

Hvis folk beder om et billede i byen, så siger jeg nej

Mark Hansen festede igennem i Sunny Beach med et smil på læben. Som bartender var han damernes mand, mens han fik den ene tossede tatovering efter den anden. Da han samtidig kaldte sig ‘Flotte Fyr’, opnåede Mark Hansen kultstatus i Danmark. Men berømmelsen havde en bagside.

- Jeg nåede et punkt, hvor jeg bare holdt mig indendøre og ikke havde lyst til at gå udenfor. Jeg havde svært ved at kapere, at alle kiggede på gaden eller ville tage billeder med mig. Jeg havde svært ved at skelne mellem Mark Hansen og ‘Flotte Fyr’ fra tv, siger Mark Hansen.

Han droppede derfor det populære kælenavn for at finde sig selv igen. For hvem er Mark Hansen? En 27-årig glad mand, der kan lide at hænge ud med vennerne og spille fodbold, siger han selv.

- Det betyder også, at hvis folk beder om et billede i byen, så siger jeg nej. Jeg er bare ligesom alle andre, og hvis folk siger ‘Hey, det er ‘Flotte Fyr’’, så fortæller jeg dem, at jeg hedder Mark Hansen.

Mark Hansen har tabt 16 kilo, som det kan ses her. Foto: Privat

Fortryder ikke
Og det går godt for Mark Hansen, der har boet hele livet i Horsens. Han har tabt 16 kilo, siden han senest var på tv-skærmen i programmet ‘Et ton cash’, og så startede han i sidste måned som bestyrer på Zurf Bar i Horsens.

- Jeg elsker servicebranchen - at gøre folk glade, og jeg ved, at jeg er god til det. Måske jeg mere ser mig selv som bestyrer for en café om 10 år, men lige nu er det festmiljøet, der trækker, forklarer han.

Selv om han nu har droppet realitylivet, så fortryder han ikke, at han lod danskerne komme helt tæt på i ‘Sommer i Sunny Beach’.

- Det betyder, at jeg har lavet tv i alt fra Marokko til Mexico, og det har givet mig nogle unikke oplevelser, som jeg ikke ville være foruden. Og nej, jeg fortryder heller ikke tatoveringerne, siger han med et grin.

Vælg en realitystjerne:

- Bare skriv, at jeg er blevet gartner

Susan K. Nielsen var med til at afmystificere reality-sex. I dag arbejder hun på en bodega i Aarhus og lever og ånder for sine tomater og citrustræer.

Det er ikke til at se, at Susan K. efterhånden er blevet 41 år gammel. Foto: TV3/Privat

Jeg tog jo ikke en måned ud i en jungle for sjov

Den tidligere realitydeltager, Susan K. Nielsen, drømte om berømmelse, da hun tilmeldte sig ‘Paradise Hotel’ i 2007. Hun chokerede det forskrækkede Danmark ved at have sex med tre fyre på hotellet og var dermed en af hovedårsagerne til afmystificeringen af realitysex.

Siden er det blevet til cirka 12 tv-programmer for den kønne blondine, der efterhånden er blevet 41 år.

- Det var selvfølgelig nok med håbet om berømmelse, at jeg i sin tid tilmeldte mig ‘Paradise Hotel’, og da programmet blev vist, var det også helt ekstremt. Jeg blev jagtet på gaden, og folk ville have autografer og billeder, griner Susan K. Nielsen, da metroxpress får hende i røret.

- Pludselig var det slut med at gå udenfor uden makeup, og jeg kunne ikke tage i byen uden at folk ville snakke eller have billeder. Sådan er det egentlig stadig, selv om der er gået så mange år, fortsætter hun.

De mange optrædener på dansk tv var ikke kun for at få gratis eksponering. Hun forklarer, at hun med tiden blev så populær, at tv-stationerne betalte hende penge for at stille op i programmer, som dækker alt fra ‘Paradise Hotel’ og ‘Divaer i Junglen’ til ‘Til middag hos..’. Hvor meget hun tjente på programmerne, vil hun dog ikke ud med.

- Men det var gode beløb, jeg tog jo ikke en måned ud i en jungle for sjov, siger hun.

Susan K. som hun ser ud her i 2015. Foto: Privat

Måtte tigge på Facebook
Sextilbud og kønsdele rammer stadig Facebook-indbakken her mange år senere, men Susan K. Nielsen er et andet sted i livet. I dag arbejder hun som bartender på Kurts Mor i Aarhus, og fritiden bruges langt fra diskotekets polerede dansegulve.

- Jeg bruger utroligt meget tid i haven derhjemme og i et fællesgartneri, hvor jeg dyrker alt fra tomater til kiwier og citrustræer. Jeg er næsten selvforsynende, så skriv du bare at jeg er blevet gartner, siger hun og bryder atter ud i latter.

Og hun er glad, understreger hun. Kriser har den tidligere realitystjerne ellers ikke været forskånet for, og for et år siden ramte det de kulørte ugeblade, da hun måtte bede familie og Facebook-følgere om en håndsrækning for at kunne betale sine regninger, da hun som restaurantchef på Hot Buns i Aarhus måtte se filialen lukke og lønnen tilbageholdt.

- Selvfølgelig var det ikke sjovt, men jeg har heldigvis en god familie, som kunne hjælpe mig, og det er fortid nu. Resten klarer fagforeningen, forklarer hun.

Men hvordan ser fremtiden ud for Susan K.?
- Jeg har lært at tage én dag ad gangen, så bliver man ikke så skuffet, hvis noget går galt. Jeg har et job, som jeg er glad for og er egentlig ganske tilfreds med mit liv.

Hvad med reality - er det et overstået kapitel for dig?
- Så skal det være Masterchef eller et program, der handler om gartneri. Jeg er virkelig blevet glad for det - men det er slut med festprogrammer, understreger hun.

Vælg en realitystjerne:

Dyreelskeren Rasmus: Jeg er klar på mere reality

- Der er mange, der har fordomme om lige præcis realityfolk, siger realityhistoriens største dyreelsker.

Rasmus Dall har været med i 'Paradise Hotel' tre gange. Han holder sig - som det ses - stadig godt. Foto: TV3/Privatfoto

Jeg kunne få sponsoreret tøj, jeg fik skulderklap ligegyldigt hvor i landet, jeg var

Tre gange har han været med i 'Paradise Hotel', men det store brød Rasmus Dall huskes primært for én ting: Hans ufatteligt store fascination af dyr.

Imens festen stod på sit højeste på hotellet, kunne man se den hårdtpumpede fyr kravle på alle fire for at få lov at se insekterne helt tæt på.

- Jeg har altid været et friluftsmenneske og elsker at være ude i naturen, røre ved og finde ting. Det har fulgt med mig, siden jeg var helt lille. Da jeg er blevet lidt mere voksen, har jeg set alverdens dokumentarer og abonneret på Illustreret Videnskab for at oplyse mig selv, siger den i dag 29-årige Rasmus Dall, da metroxpress får ham i røret.

Her fortæller Paradise-legenden, at han efter sommerferien starter på universitetet i enten Odense eller Aarhus, hvor han selvfølgelig skal læse biologi.

- Det er en utroligt bred uddannelse, så jeg har ikke lagt mig fast på, hvad jeg skal bruge den til, men jeg har en lille drøm om at komme på ekspedition til en jungle, der ikke er blevet udforsket særligt meget og kortlægge flora og fauna. Det kunne være utroligt spændende, siger han.

Se Rasmus på dyrejagt i 'Paradise'

Klar på Robinson
På spørgsmålet om hvorvidt han har det godt i dag, er svaret klart: Ja! Rasmus Dall er 29 år, hornene er løbet af, og han hviler i sig selv, siger han. Privat bor han sammen med kæresten, og han har lagt en plan for sin fremtid. Derfor kan han også tænke tilbage på tiden på skærmen, hvor han første gang var med i 2008-sæsonen af 'Paradise Hotel'

- Det var der, at man første gang fik lov at smage sine 15 minutes of fame, som jo er sjovt for en dreng i sine start-20'ere. Pludselig var der en masse goder: Jeg kunne få sponsoreret tøj, jeg fik skulderklap ligegyldigt hvor i landet, jeg var. Opmærksomheden fra pigerne steg også, griner han.

Men det var først to år senere, at han for alvor slog sit navn fast som en realitykendis.

- Sæsonen med Peter, Amalie og dyrene, det var der, at jeg for alvor blev kendt. Men der havde jeg prøvet det før. Jeg fik sat mine livsværdier på plads. Jeg har været på alverdens diskoteks- og storcenter-jobs, hvor jeg har mødt et hav af snæversynede mennesker, forklarer han og uddyber:

- Der er mange, der har fordomme om lige præcis realityfolk, uden at de kan argumentere for det. Da jeg havde hørt tilstrækkeligt mange mennesker spørge: "Er Amalie virkelig så dum i virkeligheden?", tænkte jeg for mig selv, at sådan skulle jeg ikke være. Så jeg har fået bekræftet, at man ikke skal bagtale andre, være fordomsfri, udvise gensidig respekt og være ydmyg. Det er værdier, som jeg har taget til mig. Det har været en fantastisk personlig rejse for mit vedkommende.

Men med karriereplaner og kæresten i hus, er det så sidste gang, at vi har set dyreelskeren Rasmus Dall på tv? Det må blive et måske.

- Det kommer an på meget. Jeg takker nej til datingprogrammer og drengerøvs-tv som 'Kongerne', men et koncept som 'Robinson' eller 'Jeg er en Celebrity' kunne jeg godt fristes af. Det skal være noget, hvor man skal udfordre sig selv, siger han.

Vælg en realitystjerne:

LÆS OGSÅ: Kun én 'Paradise'-finalist har reality-potentiale

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus har en plan: Sådan bliver jeg Danmarks Jimmy Fallon

LÆS OGSÅ: TV-kaos til Reality Awards: 'Knaldperlen' går i kødet på stjernerne

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Viktor Fischer efter 1-3: Det her vil...
bt.dk
Black Panther på vej til at slå alle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx