Af - 18/08-16 11:52

Alexander gik til den forkerte jobsamtale - og fik jobbetAlexander gik til den forkerte jobsamtale - og fik jobbet

Han opdagede i løbet af samtalen, at han var gået forkert.

Bildstrecke im Grossformat »

20-årige Alexander var faldet over et interessant jobopslag og kom til samtale. Under jobinterviewet går han langsomt i panik, da han finder ud af at det er en helt anden virksomhed, end den han havde en aftale med.

GALLERI: 36 grunde til Netto bare er et sjovere sted at handle
GALLERI: 36 grunde til Netto bare er et sjovere sted at handle

Hvordan kan du ende til en helt forkert jobsamtale?

- Det hele startede sådan set med et jobopslag, som jeg ringede og spurgte ind til, da det var noget, jeg havde arbejdet med over de sidste par år. Hende, jeg snakkede med, sagde, at jeg bare kunne komme forbi og få en snak, da de ikke havde fundet den rigtige kandidat endnu.

- Da jeg er ny i området, kender jeg ærlig talt ikke noget som helst, så jeg kørte ud mod den by, hvor samtalen fandt sted, og da det var en ret lille by, gik jeg bare ud fra, at det måtte være det eneste sted. Jeg går ind i receptionen og fortæller, at jeg er her for den stilling, de havde slået op, og jeg blev bedt om at tage plads, indtil de var klar. 10 minutter efter kommer en kvinde ud og sætter sig over for mig, og vi begynder samtalen med det samme.

- Efter små 5 minutters snak, går det op for mig, at det slet ikke var det her sted, jeg havde ringet til, og jeg går langsomt i panik inde i mig selv, men prøver at bevare roen og fortsætte samtalen, som vi nu engang startede den. Med masser af selvtillid da jeg jo egentlig havde snakket med en i telefonen og regnede med at de forventede min ankomst. Vi afslutter samtalen og bliver begge enige om, at det var noget, jeg skulle starte op på om en 14 dages tid.

TINDER-TIRSDAG: 10 beskeder der rent faktisk virkede
TINDER-TIRSDAG: 10 beskeder der rent faktisk virkede


Hvilket job søgte du til at starte med?

- Jobbet, som jeg oprindeligt søgte, var som bartender, men da jeg åbenbart var gået ind til et pænt hotel i stedet for, var det ikke noget jeg tænkte over, da jeg jo som sagt ikke rigtig vidste, hvor dælen jeg var henne. Dem jeg talte med virkede super interesserede, da jeg jo ikke rigtig kunne tillade mig selv at gå helt i stå i samtalen, så jeg måtte bare nosse mig sammen og holde tungen lige i munden den resterende tid af samtalen, og vente med at bryde sammen af latter, indtil jeg var kommet et godt stykke væk! Da dette job vel og mærke var en del bedre, end det, jeg faktisk troede, jeg søgte!

Har du indrømmet over for din nye arbejdsplads, at det var en fejl?

- Jeg har ikke indrømmet noget som helst, og har nok heller ikke tænkt mig at gøre det over for dem, da jeg ærlig talt ikke ved, hvilken reaktion jeg skal forvente, griner Alexander.

Selv nu et par dage efter, kan jeg stadig ikke helt fatte det, som faktisk skete.

At gå ind til et hotel man overhovedet ikke har snakket med og sige, at man er her for den stilling man ringede på og gå derfra med en bedre stilling end den, jeg oprindeligt skulle hen og søgte.

Det er noget, jeg aldrig har prøvet før, og helt sikkert noget jeg sent vil glemme!

Har du gode råd til de arbejdsløse, som har svært ved at få et job?

- Men mange af de kommentarer, som kommer ind, er jo sådan noget "Det er det, vi skal gøre næste gang!" Eller "Måske vi skal skifte taktik”. Hvis man kan bevare roen, så vil jeg da bare sige, at man skal springe i med begge ben! Det gav tydeligvis pote for mit vedkommende, siger han.

GALLERI: Her de SJOVESTE danske look-alikes
GALLERI: Her de SJOVESTE danske look-alikes

10 helt GENIALE tweets om OL i Rio
10 helt GENIALE tweets om OL i Rio

LÆS OGSÅ: UTROLIGT! Kan du se hvem Sonja ligner fra 'Game of Thrones'?

Har du læst disse?

Andre læser også

Lige nu på BT.dk

Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx