Af Laura Rode Nygaard, Maria Christine Madsen - 10/05-17 20:21

Anja om sin grandprix-dragt: 'Jeg er jo ikke idiot'Anja om sin grandprix-dragt: 'Jeg er jo ikke idiot'

Den omstridte dragt var mål for en shitstorm.

storybild

Anja Nissen i Ukraine for at repræsentere Danmark i Eurovision. (Billede: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard)

Der gik ikke lang tid, fra Anja NIssen første gang viste sig i en pastelfarvet buksedragt med flæser, før hun blev ramt af en regulær shitstorm. Nu er bukserne lagt på hylden, og sangerinden er tilbage i sin vinrøde kjole. Nu kommenterer det danske grandprix-håb furoren.

Da hun vandt det danske Melodi Grand Prix i februar, var Anja Nissen iført en flagrende vinrød kjole designet af den danske designer Elsa Adams.

Men da det danske grandprix-håb ankom til Ukraine og i sidste uge gik på scenen under de første generalprøver til den store semifinale torsdag, var den så pludselig skiftet ud med en buksedragt med flæser i diverse pastelfarver. Overdelen var halv orange, halv laksefarvet, bæltet var lyserødt, mens de flagrende bukser gik fra lyseblå og turkis til mørkeblå.

»Vores idé var, at vi ville gå efter et havfrue-70'er-regnbueis-look. Og at det skulle være ungt, friskt og sjovt. Jeg er rigtig glad for mit nye outfit,« sagde Anja Nissen til DR.

Foto: Andres Putting

Men det var de danske fans bestemt ikke. Efter livlig aktivitet og negativ stemning på de sociale medier tog den danske delegation i Kiev en drastisk beslutning og gik tilbage til den røde kjole blot få dage inden det store show.

Til MX fortæller 21-årige Anja Nissen, at hun måtte erkende, at de dedikerede fans nok havde ret.

»Den røde kjole var bedre. Buksedragten var fin, men den supplerede ikke den her sang og denne performance. Og det sker nogle gange, men det er også derfor, man bliver nødt til at prøve, før man finder ud af, om det fungerer eller ej,« siger hun.

Under semifinalen i Ukraine kommer Anja Nissen til at bære den røde kjole, hun også bar under det danske show, hvor dette billede er fra. Foto: Henning Bagger

Under semifinalerne tirsdag og torsdag er de fleste sangerinder iført hvide eller sorte rober. Men sådan var det ikke tidligere på ugen, afslører den dansk-australske sangerinde.

Under generalprøverne blev hun nemlig nervøs over at se, hvor mange af konkurrenterne, der også bar røde kjoler. Derfor overvejede hun, om man bare skulle lave en kopi af kjolen - men i en anden farve. Men det endte som bekendt med en buksedragt.

Anja Nissen har kufferten fuld af kjoler. På den røde løber, under åbningen af den 62. udgave af grandprixet i Kiev forleden, bar hun denne hvide sag med slæb. Foto: SERGEY DOLZHENKO

Selvom buksedragten mest er designet af Elsa Adams, som også stod for den vinrøde kjole, så har Anja Nissen selv haft en stor finger med i spillet om pastelfarverne og flæserne. Alligevel bliver hun ikke ked af, at danskerne tilsyneladende hadede den.

»Jeg er jo ikke idiot, jeg ved, når noget ikke fungerer. Jeg er ikke blind, og kunne godt se, at det ikke var det rigtige til sangen,« siger Anja Nissen, der har respekt for sit land og sine fans.

»Det er godt, at folk føler, at de kan sige, hvad de mener - og at de bliver hørt. De gør det kun, fordi de kun ønsker det bedste for mig og for Danmark. De vil alle have, at jeg gør det godt, så de passer bare på mig,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Eurovision-Anjas store skræk: Det kan godt gå galt

LÆS OGSÅ: Eurovision-Anja tager kendte ansigter med på scenen

LÆS OGSÅ: Eurovision-Anja charmer med nationalsang i Ukraine

LÆS OGSÅ: Grand Prix-Anja: - Jeg er åben for at få en pigekæreste

LÆS OGSÅ: Grand prix-Anja er især træt af at blive spurgt til denne kropsdel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Sigtet for at true mindreårige piger...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx