02/05-14 17:27

Kendte politianmelder AllerKendte politianmelder Aller

Seks kendte danskere er gået sammen om at melde Aller Media til politiet. Se og Hørs formodede kilde til kreditkortoplysninger afhøres af politiet i næste uge.

storybild

(Billede: Polfoto)

Seks kendte danskere - heriblandt komikeren Casper Christensen og skuespilleren Mads Mikkelsen - politianmelder Aller Media i kølvandet på sagen om Se og Hørs ulovlige overvågning.

Det oplyste de kendtes advokat, Brian Larsen fra Lex Advokater, fredag til Ritzau.

Se Jim Lyngvild i nøgent provo-stunt mod Se og Hør
Se Jim Lyngvild i nøgent provo-stunt mod Se og Hør

Ud over Casper Christensen og Mads Mikkelsen drejer det sig om skuespilleren Iben Hjejle, tv-vært Pelle Hvenegaard, eksmodellen Rigmor Zobel og hendes mand, Jesper Ravn.

De er angiveligt på den liste over kendte, som har fået deres kreditkort overvåget af en PBS-ansat, som er blevet betalt af ugebladet Se og Hør.

Se og Hørs kilde har kontaktet politiet
Se og Hørs kilde har kontaktet politiet

- Jeg mener, at der efterhånden er tilstrækkeligt for politiet at arbejde videre med, siger Brian Larsen, der endnu ikke vil afsløre indholdet af politianmeldelsen.

- Men den går på de forhold, vi umiddelbart kan se er lovbrydende.

Sagen om den ulovlige overvågning af kendte danskeres kreditkortaktiviteter er eskaleret nærmest time for time, siden BT mandag - på baggrund af roman skrevet af en tidligere Se og Hør-ansat - afslørede ulovlighederne.

Torsdag aften nåede sagen helt op til justitsminister Karen Hækkerup, der nu vil kigge på lovgivningen i forhold til beskyttelsen af danskeres oplysninger om elektroniske betalinger.

Qvortrup fyret som ordstyrer til stor konference
Qvortrup fyret som ordstyrer til stor konference

Den mand, som angiveligt var Se og Hørs kilde om de kongeliges og de kendtes brug af kreditkort, har kontaktet Københavns Vestegns Politi og aftalt et møde i næste uge, oplyste hans advokat, Michael Juul Eriksen, fredag.

- Vi har kontaktet politiet og aftalt et møde i næste uge, siger Michael Juul Eriksen.

- For os er det vigtigt, at politiet har et retvisende grundlag at arbejde ud fra, når de foretager deres undersøgelser, fortsætter han.

Et formål med at henvende sig til politiet er også at sikre, at mandens rettigheder bliver overholdt.

Nets: Ansatte kan følge kendte og kærester
Nets: Ansatte kan følge kendte og kærester

- Desuden har alle udtalt sig i sagen, så han bør også give sit besyv med, siger advokaten, der understreger, at mange af de oplysninger, der har været fremme, ikke er korrekte.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx