Af - 23/09-13 13:59

Her er Se og Hørs nye sladderkongeHer er Se og Hørs nye sladderkonge

Den danske sladderpresse får en ny mand i spidsen, efter at Se og Hør har headhuntet sin nye chefredaktør

Bildstrecke im Grossformat »

Det bliver 39-årige Niels Pinborg, der fremover skal servere afsløringer fra de kendtes verden til sladderlystne danskere.

Aller-ledelsen har nemlig headhuntet ham til stillingen som chefredaktør på Se og Hør fra hans nuværende position som den ene af to chefredaktører på Danmarks mest læste dagblad, Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Bror og søster tog tøjet af sammen i ugeblad

I dag er ugebladets oplag under pres, men Se og Hør er alligevel Danmarks tredje største billedugeblad målt på oplag (116.977 i første halvår 2013) – kun Billed Bladet (150.236) og Familie Journalen (160.398) er større.

Hos Se og Hør skal Pinborg forsøge at opfylde Aller-koncernens succeskriterium om, at ugebladet inden for en fem-årig periode skal være landets største.

Et andet succeskriterium er vækst i indtjeningen på ugebladets elektroniske platforme.

Niels Pinborg blev uddannet fra DJH i 2001 med praktiktid på Ekstra Bladet. Her fortsatte han i forskellige stillinger – de fleste år på avisens kriminalredaktion – frem til april i år, hvor han blev hentet til Metroxpress i forbindelse med avisens relancering i foråret.

LÆS OGSÅ: Annette Heick: Ok med utroskab

»Vi takker Pinborg for et godt og humørfyldt halvt år og ønsker ham tillykke med de nye udfordringer. Personligt glæder jeg mig til at følge ham og se hvilken vej, han vil trække Se og Hør,« siger ansvarshavende redaktør på Metroxpress, Jonas Kuld Rathje.

Den vej er den nye sladderkonge dog ikke voldsomt meddelsom omkring:

- Det hele er meget nyt, og det er alt for tidligt at komme med programerklæringer. Først skal jeg lære ugebladsbranchen at kende indefra efter 14 år med aviser, siger Pinborg til mx.dk.

Hvordan vil bladet ændre sig med dig ved roret?

- I hvert fald ikke den store revolution fra dag ét. Det er vigtigt for mig at sige, at jeg har stor respekt for bladet, som det er. Det er jo allerede det bedste sladderblad herhjemme. Men en af de ting, der skal fokus på, er de digitale muligheder for Danmarks bedste sladderredaktion. Her skal der sættes ind.

LÆS OGSÅ: Joey Moe angriber Se og Hør

Se og Hør er kendt som ugebladet med den hårdeste linie over for de kendte. Er det en stil, du vil fortsætte?

- Jeg synes, det må være op til den enkelte historie, hvor langt man skal gå, og hvor konfrontatorisk man skal være. Man skal ikke være hård bare for at være hård. Men bladet bliver ikke tandløst med mig som chefredaktør. Det er bestemt ikke planen.

Der er tradition for, at chefredaktøren på Se og Hør stiller op som afklædt ’Se og Hør-mand’ i bladet. Kommer vi også til at se dig sådan?

- Jeg håber sandt for dyden ikke, at Se og Hørs læsere har så dårlig smag, at de ønsker at se mig uden tøj på. Men jeg vil gå langt for at gøre læserne tilfredse, siger Niels Pinborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx