Af - 10/09-14 23:25; Opdateret: 10/09-14 23:43

Thomas Warberg solo: Bedre end 'Live fra Bremen'Thomas Warberg solo: Bedre end 'Live fra Bremen'

Thomas Warbergs træder ud af tv-klovneriernes skygge med sit første one man show.

storybild

(Billede: Hans Bach)

”Så la' da vær”, lyder det i intro-joken i Thomas Warbergs første one man show, og derefter stopper alle (åbenlyse – jeg kan have overset en enkel) referencer til den sønderjyske komikers kendte tv-karriere. Er du kommet for at se 'Live fra Bremen' og 'Klipfiskerne'-jokes, bliver du skuffet.

Thomas Warbergs første one man show, som han onsdag aften skød i gang på Bremen teater i København og tager rundt med i landet de næste par måneder, er cirka to gange fyre minutters jokes om alt og ingenting. Om Lady Gagas måde at skrive tekster på til hvorfor Michael Laudrup er en dårlig træner.

Thomas Warberg er et nervevrag før solo-debut
Thomas Warberg er et nervevrag før solo-debut

Han indleder originalt med en gennemgang af, hvordan publikum skal opføre sig under showet. Sådan må man klappe, sådan må man ikke klappe. Sådan må man må man hilse på bekendte, sådan må man ikke rejse sig op og råbe efter sin kammerat. Og så videre.

Helt klassisk i gråt jakkesæt med mikrofonstativ foran sig fyrer Thomas Warberg jokes af til højre og venstre. Der er aldrig nogen større fortælling på vej, det er konstant små, korte jokes, der giver sættet et underholdende, højt tempo. Fangede du ikke lige den ene joke så bare rolig, der er en ny på vej, før du når at bede sidemanden om en forklaring.

Så fik Casper Christensen også øksen af TV2
Så fik Casper Christensen også øksen af TV2

Thomas Warberg udmærker sig ved sin teater-teatralske tegneserie-mimik. Selvom han ikke springer rundt som en Mick Øgendahl, leverer han med store tydelige kropslige(!?) bogstaver, der når ud til bagerste række i salen.

Showet har et par langtrukne passager undervejs, hvor man går død i de mange konstante emneskift. Og samspil med publikum har det også med at trække en lille smule i langdrag. Han forsøger at bløde det op med et par længerevarende 'historie'-jokes: I første del med en oplæsning af en erotisk novelle på sønderjysk og i anden del en illustration af hvordan man ikke orker at gå i panik i mere end et minut under et flystyrt. Den sidste joke fik en ufrivilligt komisk pige på forreste række fucket op med en meget stille alarm.

Rasmus Bjerg: 'Mit værste show'
Rasmus Bjerg: 'Mit værste show'

Thomas Warberg er sjov. Sjovere end på tv. Faktisk er hans energi på scenen så vigtig, at jeg frygter, jeg let kunne komme til at skifte kanal, hvis jeg havde set showet på tv. Derfor er opfordringen herfra: Er du Thomas Warberg-fan så drop de gamle 'Live fra Bremen'-dvd'er og smut ud og se ham live på scenen.

LÆS OGSÅ: Komiker efterlyser bagmænd bag ondsindet joke mod ung autist

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eftersøgt mand fundet i Nordsøen
bt.dk
Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx