Af - 15/02-16 20:28

ANMELDELSE: Mindre Yeezus og mere KanyeANMELDELSE: Mindre Yeezus og mere Kanye

Der er intet overordnet koncept på Kanye Wests syvende album. Til gengæld flirter den selvudnævnte Picasso med succes med disco og grime.

Bildstrecke im Grossformat »

Der findes to slags mennesker i verden: Dem, der elsker Kanye West, og dem, der synes, at hans ego overdøver musikken. Undertegnede befinder sig et sted midt i mellem. Men trods hans galopperende megalomani, kan hans indflydelse på de sidste 15 års popmusik ikke underdrives.

På sit syvende album iscenesætter Mr. West sig selv som en moderne udgave af Pablo Picasso. Baren er sat højt med en gæsteliste, der med blandt andre Rihanna, Chris Brown, Frank Ocean, Young Thug og Ty Dolla $ign minder om line-uppet til en Grammy-fest. Og albummet åbnes med den smukke gospelhymne 'Ultralight Beam', der viser tilbage til debutalbummets gospelkor.

LÆS OGSÅ: Kanye West i KÆMPE gældskrise: Tigger Mark Zuckerberg om penge

LÆS OGSÅ: Kanye afslører: Nu kommer mit nye album - men med en overraskelse

Men trods de store armbevægelser er 'The Life Of Pablo' første album, hvor Kanye ikke genopfinder sig selv eller redefinerer hiphoppen. Det er søgende og til tider også flagrende. Men det behøves heller ikke, når man som Kanye formår at transformere fløjlsblød r’n’b, skarpsleben grime, tonstung trap, dansabel disco og endda chicago house til fængende pophymner uden at forfalde til hverken klichéer eller cornyness.

LÆS OGSÅ: Kanye sviner Taylor Swift i ny sang, men hendes bror har det bedste comeback

LÆS OGSÅ: Kanye West ændrer titlen på sit album igen, igen, igen

Højdepunkterne er 'No More Parties in LA' med Kendrick Lamar, 'Real Friends' og 'Waves', der med sit omkvæd af Chris Brown er Kanye classic. 'The Life Of Pablo' kunne godt være fire numre kortere og er ikke hans bedste album. Men det er et af årets mest spændende.

LÆS OGSÅ: Gæt albumtitel og vind nye Kanye West-sko og koncert-billetter

Kanye West ’The Life of Pablo’
Pladeselskab: Universal
5/6 stjerner

LÆS OGSÅ: Kontroversielt tweet fra Kanye: Bill Cosby er uskyldig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx