Af Berit Hartung - 13/01-18 16:21

Musiklegende indrømmer skæbnesvanger sandhed om sit helbred: Og den vil chokere hans fansMusiklegende indrømmer skæbnesvanger sandhed om sit helbred: Og den vil chokere hans fans

Derudover har han også i flere år døjet med en skade på nervesystemet.

storybild

Guitar-ikonet Eric Clapton er ved at miste hørelsen, afslørede han i et radio-interview i denne uge. (Arkivfoto) (Billede: FRED THORNHILL)

En af verdens bedste guitarister nogensinde er ved at miste hørelsen.

I et interview med det britiske radioprogram 'Afternoon' på BBC Radio 2 i denne uge, fortalte Erik Clapton, at han lider af tinnitus og er ved at blive døv.

Dertil kommer, at musiklegenden gennem de seneste år har døjet med en skade på nervesystemet, som gør det svært for ham at bevæge fingrene, når han spiller.

Eric Clapton spiller koncert i Basel 13. November 2013. EPA/GEORGIOS KEFALAS (Billede: GEORGIOS KEFALAS)

Clapton giver koncert i Hyde Park i London til sommer, og da talen faldt på hans planer for det kommende år, indrømmede han, at hans helbreb skranter.

»Det eneste, jeg er bekymret for, er, om jeg fortsat kan være en dygtig guitarist i 70'erne. Jeg er ved at blive døv, jeg har tinnitus, og mine hænder fungerer knap nok,« sagde Clapton ifølge Dailyrockbox.com i programmet.

»Jeg håber bare, at folk kommer for at se mig, ikke så meget fordi, jeg er en kuriositet. Jeg ved, at det er en del af det, for det er også overraskende for mig selv, at jeg stadig er her.«

72-årige Clapton deltog i programmet i forbindelse med promoveringen af dokumentaren 'Eric Clapton. Life in 12 Bars.' Filmen handler om hans liv og karriere og bliver fortalt gennem ord, musik og interview med familie, venner og andre musikere.

I interviewet fortalte han, hvordan det havde været svært for ham selv at se filmen, fordi den også handler om nogle af de sværeste perioder i hans liv.

Clapton har tidligere åbent fortalt om, hvordan han gennem årene har levet et endog meget hårdt liv, der flere gange kunne have kostet ham livet. Han har blandt andet haft et omfattende misbrug af heroin, kokain, medicin og alkohol.

Han slap ud af heroinmisbruget, men fortsatte med alkohol og andre substanser.

»Jeg drak tre flasker Brandy og tog håndfulde af kodein. Jeg var tæt på at tjekke ud, og det er utroligt, at jeg stadig er her,« siger han i interviewet.

Hans karriere begyndte i 1960'erne i grupperne John Mayall & The Bluesbreakers, Cream og Blind Faith. I 1970'erne indledte han en solokarriere, og samtidig brød hans privatliv fuldstændig sammen. I 1971 var hans heroinmisbrug så voldsomt, at han faldt om på scenen og i en periode måtte opgive at optræde.

Eric Clapton har været gift tre gange og har fået fem børn, to af dem med kvinder, han havde en affære, mens han var gift med en anden. Hans søn Connor døde i 1991, da han i en alder af fire et halvt faldt ud af et åbent soveværelsesvindue på 53. etage på Manhattan. Tragedien inspirerede ham til sangen 'Tears in Heaven'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe strejke nærmer sig: Her er...
bt.dk
Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx