Af Kristian Dam Nygaard - 08/12-17 19:29

Danske Camilla var med i 'Titanic': Så mange penge tjente hunDanske Camilla var med i 'Titanic': Så mange penge tjente hun

Vidste du, at der var en dansker på rollelisten, da 'Titanic' for tyve år siden havde verdenspremiere? Camilla Overbye Roos var med på holdet som den norske pige Helga, der forelskede sig i Leonardo DiCaprios bedste ven.

storybild

(Billede: HANDOUT)

Den er god nok. Da James Cameron i 1996 indspillede sit mesterværk 'Titanic', der indbragte ham 11 Oscar-statuetter og indtjente svimlende 14 milliarder kroner, var der en dansker med på rollelisten.

Som en sidehistorie til Leonardo DiCaprio og Kate Winslets romance spillede den dengang 27-årige danske skuespiller Camilla Overbye Roos rollen som norske Helga, der forelskede sig i Leonardo DiCaprios italienske ven Fabrizio.

Hun tilbragte et halvt år på settet i Mexico og skulle have haft en større birolle. Desværre kom James Cameron til at lave filmen alt for lang, så da han klippede filmen færdig i klipperummet, måtte han skære Camilla Overbye Roos mere eller mindre ud af filmen.

Camilla Overbye Roos på 'Titanic'-settet med sin medskuespiller Danny Nucci. (Billede: Privatfoto)

(Billede: HANDOUT)

»Jeg var naturligvis skuffet, men jeg var også hurtigt videre,« fortæller den danske 'Titanic'-stjerne i dag, der udover en masse fede oplevelser på ingen måder blev snydt og kom økonomisk godt ud af filmoplevelsen.

»Jeg tror, jeg fik en million kroner det første år. Det var meningen, at jeg skulle have været med på settet i først fem uger og så igen to uger efter en lille pause. Vi aftalte en ugeløn, og så endte jeg med at være på settet i et halvt år. Så løb det jo op,« fortæller Camilla Overbye Roos med et smil og tilføjer:

»Det er svært at sige, hvor mange penge jeg har tjent i alt, for der kommer jo stadig lidt penge ind fra royalties hver tredje måned.«

I dag er Camilla Overbye Roos for længst tilbage i Danmark ovenpå sit Hollywood-eventyr og er for tiden i gang med at færdiggøre en ph.d. i børneudvikling efter at have læst psykologi på universitetet.

Camilla Overbye Roos anno 2017. (Billede: Per Dreyer)

LÆS ET STORT INTERVIEW MED DEN DANSKE 'TITANIC'-STJERNE I BT SØNDAG:- HENDES FORHOLD TIL LEONARDO DICAPRIO- HVORDAN HUN FIK ROLLEN I 'TITANIC'- HVORDAN LIVET VAR OMBORD PÅ SETTETHØR OGSÅ MERE TIL CAMILLA OVERBYE ROOS I UGENS NYE AFSNIT AF PODCASTEN 'VI ELSKER CLICKBAIT' SOM DU KAN HØRE HERUNDER ELLER DOWNLOADE GRATIS I ITUNES.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx