Af Laura Rode Nygaard - 16/07-17 12:04

Zayn Malik og kæresten forarger med stram t-shirt: I har misforstået konceptetZayn Malik og kæresten forarger med stram t-shirt: I har misforstået konceptet

Den tidligere One Direction-stjerne Zayn Malik og hans model-kæreste Gigi Hadid har skabt røre i kønsdebatterne.

storybild

Gigi Hadid og Zayn Malik. (Billede: TIMOTHY A. CLARY)

'Vi bliver nødt til at tale om kendisser, der hævder at favne flydende køn' og 'undskyld mig, Vogue, men det gør ikke 'dit køn flydende', at du har din kærestes jakke på'.

Det er blot to af overskrifterne på de mange harmdirrende artikler og debatindlæg, som har floreret i de amerikanske medier, efter kendisparret Gigi Hadid og Zayn Malik optrådte i et stort dobbeltinterview i modemagasinet Vogue.

Supermodellen og sangeren poserer i en stor anlagt billedserie, hvor de er iklædt kønsneutralt modetøj såsom ens jakkesæt og flamboyant sportstøj, og det giver dem anledning til at tale om kønsidentitet.

LÆS OGSÅ: Zayn Malik afslører, at han har lidt af denne grusomme sygdom

Blandt andet nævner den 24-årige sanger, at han lånte sin 22-årige kærestes Anna Sui-t-shirt forleden.

»Jeg kan godt lide den t-shirt. Og hvad så, om den sidder stramt på mig? Det er da lige meget, at den er designet til en pige,« siger Zayn Malik til Vogue, mens Gigi Hadid 'nikker energisk' og supplerer:

»Helt sikkert. Det handler ikke om køn. Det handler om, du ved, former. Og hvad der føles godt den pågældende dag. Men altså, det er sjovt at eksperimentere.«

Og det citat er faldet flere for brystet. For selvom artiklen forsøger at oprulle udfordringerne ved at føle sig forkert i sin krop ved blandt andet at nævne både trans- og neutralkønnede kendte, som offentligt har måttet tale deres sag, så handler artiklen primært om mode. Og du behøver altså ikke at identificere dig som mand, fordi du kan lide at gå i jakkesæt eller andet 'drengetøj', påpeger Huffington Post i en kommentar.

LÆS OGSÅ: Zayn og Gigi har lige taget et STORT skridt i deres forhold

'Køn går langt ud over det tøj, vi har på og den måde, hvorpå vi viser os frem over for verden. Det er et koncept, der er kædet sammen med de mest intime dele af selvet. For individer, der identificerer sig selv som flydende køn, nonbinære eller andre lignende identiteter, består køn ikke af 'mand' eller 'kvinde'. Mange med flydende køn inkluderer aspekter fra og tilgange til begge køn, men kan også forstå køn på en helt unik og kompleks måde - og mange nægter helt, at køn findes,' skriver Huffington Posts James Michael Nichols.

Også magasinet Paper undrer sig over kendisparrets udtalelser og modemagasinet vinkling.

'Hold godt fast, folkens, for amerikanske Vogue har lige opdaget flydende køn. Eller rettere sagt så har de opdaget, at Gigi Hadid og hendes kæreste Zayn Malik nogen gange tager hinandens t-shirts på, og det baserer de en hel artikel på,' skriver Kristen Stegemoeller i Papers netudgave.

'Jeg tror hellere, jeg ville kalde dem kendisser, som leger med lidt let androgynitet, men hey, jeg kender jo ikke alt til deres liv,' skriver hun sarkastisk.

Hverken Vogue, Gigi Hadid eller Zayn Malik har kommenteret kritikken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx