Af - 24/09-14 20:35

Dr. Dre er kongen af rap - disse fem kan slå ham af tronenDr. Dre er kongen af rap - disse fem kan slå ham af tronen

Dr. Dre topper Forbes' liste over rappere med højst indkomst det seneste år. Men hvilke talenter kan vippe ham af tronen?

storybild

Dr. Dre er et langt stykke hen ad vejen den samme, som da han slog igennem med N.W.A., mener Peter Trier Aagaard. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

For at besvare spørgsmålet har metroxpress hevet fat i den danske rapguru Peter Trier Aagaard, der her giver sit bud på, hvilke fem raptalenter, der om fem år vil kunne overtage tronen fra Dr. Dre, Jay-Z og Diddy.

Se også hans bud på om en dansk rapper nogensinde vil blive stor i USA nederst i artiklen.

LISTE: Her er rapindustriens 24 pengemaskiner
LISTE: Her er rapindustriens 24 pengemaskiner

Dr. Dre misser 'milliardær'-titel: Skylder for meget i skat
Dr. Dre misser 'milliardær'-titel: Skylder for meget i skat

TV: Hiphop-stjerne besvimer på scenen
TV: Hiphop-stjerne besvimer på scenen

1. Kendrick Lamar


- Han har affilieret sig med de samme som 50 Cent og The Game gjorde, og han er på kontrakt hos Aftermath, det fungerer rigtig godt for ham. Han minder på mange punkter om The Game, der dog lænede sig for meget op af de andres brand. Kendrick er sit eget brand, så det giver mening, at han har fem års holdbarhed. Jeg tror på ham.

2. J. Cole


- På samme måde som Kendrick Lamar er arvtager til vestkyst-lyden ligger J. Cole i lige linje til Jay-Z’s Roc-A-Fella-imperium. Han kommer med nogle meget intelligente ting og rapper blandt andet om, at piger ikke behøver at få rettet deres tænder, fordi han godt kan lide deres smil. Han har flere lag i sine tekster, men formår stadig at lave et rigtig godt pophit med kant. Og det er det, det kræver, hvis du både skal have holdbarhed og komme ret langt op på pengelisten.

3. Action Bronson


- Han er en rødhåret amerikansk-albansk kok fra Queens, New York. Han rapper skide godt, er herre sjov og han har hele det her madunivers. Det virker ikke urealistisk, at folk om fem år køber Action Bronson-stegepander. Det behøver ikke kun at være rap, man tjener sine penge på.

4. Macklemore


- Han har forstået at fange det at være en hvid rapper i en sort kultur og bevidstheden omkring at være det. Han indtager en helt utrolig hvid identitet. Han holder af de homoseksuelle, de rødhårede, alle dem, som livet har været lidt hårdt for, og dem der ikke har nogle penge. Han favner et bredt publikum af underdogs.

5. Azealia Banks


- Hun spillede på Roskilde sidste år og spiller rigtig meget til modeshows. Hun bevæger sig inden for samme kategori som Iggy Azalea, der er stor lige nu. Hun mixer hip hop med mere poppede ting, men hun har et meget mere solidt fundament end Iggy, så når hendes tid er ovre, så vil Azealia Banks helt klart overtage noget af det marked.

Får vi en dansk stjernerapper i USA?
- I rap-genren er der til dato ikke nogen, der har formået at slå igennem med vokal på det amerikanske marked. Det ville være overraskende, hvis det skete. Til gengæld er vores producere sindssygt dygtige. Suspekt har blandt andre produceret for Kendrick Lamar, så det er nok mere den vej, vi skal kigge. Mit bedste vokalbud er S!vas. Han har lyden til at kunne slå igennem på markedet. Måske han skal ændre sproget, han rapper på, men mon ikke også han kan finde ud af det.

Om fænomenet Dr. Dre:
- Hans kernebidrag til hip hop er ret uforandret sammenlignet med N.W.A.-tiden. Han producerer musik, rapper over det og har et image af, at han er det bedste bud på lyden af west coast-musik. Han har bibeholdt sit fundament, og så er han en fremragende talentspejder, der har opdaget rappere som Ice Cube, Snoop Dogg, Eminem, The Game og nu har han så fundet Kendrick Lamar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx