Af - 26/04-16 08:52

Yahya Hassan-effekten: Unge indvandrere strømmer ind på denne skoleYahya Hassan-effekten: Unge indvandrere strømmer ind på denne skole

Til trods for at Yahya Hassan er blevet udsat for vold og dødstrusler og for tiden sidder varetægtsfængslet oplever forfatterskolen en stigende interesse fra unge med udenlandsk baggrund.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere og flere unge drømmer om at blive den nye Yahya Hassan.

Sådan oplever de det i hvert fald på Forfatterskolen, hvor man siden Yahya Hassans debut i 2013 har mærket et boom af ansøgere med udenlandsk baggrund, der direkte i deres ansøgning skriver, at de er inspireret af den aarhusianske digter.

Yahya fra fængslet: Aarhus Arrest er mit bedste bibliotek
Yahya fra fængslet: Aarhus Arrest er mit bedste bibliotek

Yahya Hassan har ellers de sidste par år levet en mildt sagt omtumlet tilværelse med vold, dødstrusler og senest en varetægtsfængsling til følge efter en sag om skyderi, men det afholder ikke ham ikke fra at være et forbillede, fortæller rektor på forfatterskolen Jeppe Brixvold til Politiken.

- Det er tydeligt, at Yahya Hassan har medvirket til, at vi nu ser flere fra hans miljø blandt ansøgerne.

Yahya Hassan fængsles i yderligere fire uger
Yahya Hassan fængsles i yderligere fire uger

Før Yahya Hassan slog igennem med digtsamlingen 'Yahya Hassan', fik Forfatterskolen omkring 3-4 ansøgere med indvandrerbaggrund, i år er tallet ti-doblet.

- I år har vi mellem 25 og 30. Yahya Hassan har helt klart haft en effekt på ansøgerne. Mange af dem skriver direkte i ansøgningerne, at de er inspireret af ham, og han har klart medvirket til, at 2. og 3. generationsindvandrere kan se litteraturen som en måde at komme til orde på, lyder det fra Jeppe Brixvold.

Yahya Hassan fængsles i yderligere fire uger
Yahya Hassan fængsles i yderligere fire uger

- Jeg ser rigtig mange, der skriver ud af erfaringer, som ligner Yahya Hassans. Det er selvfølgelig ikke alle, der har talent, men vi ser tydeligt en flok, som har fået øje på muligheden for at udtrykke sig på en ny måde.

Og det er ikke kun på Forfatterskolen, at de kan mærke en effekt.

Politiken har talt med Yahya Hassans tidligere højskole Vallekilde, hvor de oplever at flere unge med indvandrerbaggrund tilmelder sig skriverlinjerne.

Yahya Hassan selv sidder fortsat spærret inde i Aarhus arrest.

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan får fire uger mere: - Ja, jeg har skudt den forpulede perker

LÆS OGSÅ: 5 punkter: Sådan kan Nationalpartiet få succes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx