Af - 01/04-14 12:06

Jane Aamund vil dø: Søger aktiv dødshjælpJane Aamund vil dø: Søger aktiv dødshjælp

Den 77-årige danske forfatter Jane Aamund har ikke lyst til at leve mere.

storybild

Jane Aamund, som hun så ud i 1998. Hun har levet med kræft i mere end 40 år. (Billede: Polfoto/arkiv)

Den danske succesforfatter Jane Aamund er efterhånden så plaget af smerter, at hun har tænkt sig at søge aktiv dødshjælp i Schweiz.

Det fortæller hun i et åbenhjerteligt interview med Ude & Hjemme.

- Jeg har nu en tilværelse, som er meget svær, ikke fordi jeg har aktiv kræft, men jeg har stråleskader i min kæbe og i min nakke, der efterhånden gør mit liv uudholdeligt af smerter. Jeg kan kun spise flydende kost og har altid store smerter. Jeg er ved at miste hørelsen, jeg kan næsten ikke synke, og jeg vil ikke have sonde. For hver dag bliver jeg mere og mere udmattet og ked af det, siger 77-årige Aamund.

Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn
Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn


Tiden nærmer sig

Til ugebladet siger Jane Aamund, at hun har fundet inspiration i den 53-årige Jane Hoffmann, der i januar tog til Schweiz og under stor mediebevågenhed frivilligt lod sig indlægge på en selvmordsklinik. Jane Aamund mener, at den 53-årige Hoffmann var en helt, fordi hun stod frem og fortalte om sit valg.

- Jeg mærker, at tiden nærmer sig, at jeg snart må ansøge om aktiv dødshjælp. Jeg vil være åben om det, selv om det også er en stor belastning, fordi jeg ved, at det vil hjælpe andre, som Jane Hoffmanns historie har hjulpet mig, siger Jane Aamund.

Mor til to: Derfor begår jeg selvmord
Mor til to: Derfor begår jeg selvmord

Familien er splittet
Grundet forfatterens tilstand er interviewet foregået via e-mail, da hun har svært ved at tale. Her fortæller hun, at familien er splittet om hendes beslutning.

- Mine brødre vil gerne høre på mig. Mine sønner har det svært med min holdning. Mit ældste barnebarn forstår mig godt. De små børnebørn gør det mig ondt for. Det er dejlige og følsomme børn, som elsker deres farmor højt. Men jeg har tillid til, at deres forældre til sin tid vil fortælle dem om mine tanker omkring aktiv dødshjælp, siger Jane Aamund.

Læs mere på udeoghjemme.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx