Af Kristian Dam Nygaard - 25/09-17 14:48

Kan du se ligheden? Dansk popkonges søn er med i nyt tv-program Kan du se ligheden? Dansk popkonges søn er med i nyt tv-program

Det er gået hurtigt for Thomas Helmigs søn Hugo, siden han brød igennem med sin første single tidligere i år.

storybild

(Billede: PR foto)

Thomas Helmigs søn 19-årige Hugo Helmig har fået en flyvende start på popkarrieren med singlen 'Please Don't Lie'. Det har DR3 valgt at portrættere i en ny dokumentarserie, der forventes at have premiere til foråret.

Hans far er en vaskeægte dansk poplegende, hans mor var en af 80'ernes største modeller. Nu er det 19-årige Hugo Helmigs tur til at slå igennem - og ligesom sin far vil han være popstjerne og synge fængende popmusik.

TIlbage i juni udsendte han sin debutsingle 'Please Don't Lie', der blev valgt som 'Ugens uundgåelige' på P3, og som i weekenden sikrede ham en nominering som 'årets talent' til P3 Prisen - som han dog tabte til sangerinden Soleima.

DR3's dokumanterhold, der har stået bag programmer med Ukendt Kunstner, Kesi og Scarlet Pleasure, har været med helt fra starten og regner med til foråret at have premiere på en ny serie om Hugo Helmig.

»Det har været noget af en prøvelse at have et kamerahold med hele tiden. Jeg kommer hurtigt til at tænke over, hvordan jeg opfører mig. Men det er også sjovt, og jo mere de har været med, jo mere har jeg vænnet mig til det,« fortæller Hugo Helmig, der har haft DR's kamerahold i ryggen siden marts.

»De har været med i studiet, backstage til koncerter, interviewet mine venner og familie. Jeg synes, de er kommet ret godt rundt indtil videre.«

Hugo Helmig har tidligere fortalt i et interview til BT, hvordan han tøvede med at springe ud som popsanger, fordi han følte, det var hans fars ting.

»Da jeg så på mit andet år på efterskolen fik min første guitar, kunne jeg alligevel ikke lade være med at spille, og nu kan jeg slet ikke forestille mig at lave andet.«

Hans far har da også været en trofast støtte hele vejen igennem og var blandt andet med til at forhandle pladekontrakten. Til P3 Guld var Hugo Helmig dog afsted med sine bandmedlemmer, da hans forældre var i sommerhuset på Malaga.

»Det er meget nyt det hele, og jeg kan godt mærke, at det er en stor verden, jeg er trådt ind i. Jeg spillede min første officielle koncert i Aarhus i august, og det var skidesjovt. Jeg havde masser af nerver på, men det var den vildeste oplevelse, og alle mine venner og min familie var der.«

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DF: Dræb danske statsborgere i hellig...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx