Af David Andersen - 27/12-17 10:51

Husker du Lyra fra 'Det gyldne kompas'? Her er hun i dagHusker du Lyra fra 'Det gyldne kompas'? Her er hun i dag

Engelske Dakota Blue Richards er blevet en smuk, ung kvinde.

storybild

Den engelske skuespillerinde Dakota Blue Richards blev som blot 13-årig verdenskendt fra den ene dag til den anden, da hun fik hovedrollen som Lyra i kæmpesuccesen 'Det gyldne kompas'. Hun vandt rollen for næsen af intet mindre end 10.000 andre håbefulde, som havde søgt rollen i den storstilede casting-process.

Eventyrfilmen var på trods af blandede anmeldelser en af de største, kommercielle succeser i 2007, og har til dato indspillet mere end 2,1 milliarder kroner, oplyser IMDB.

Selv fik Dakota Blue Richards meget fine ord med på vejen fra anmelderne for sin fortolkning af den modige Lyra, men succesen har ikke ført den helt vilde Hollywood-karriere med sig. Den nu 23-årige skuespillerinde får stadig roller, men bruger især sin tid på sin store interesse, kunstmaling, samt velgørenhedsarbejde, oplyser Wikipedia.

Blandt hendes mærkesager er dyrs rettigheder, hun er vegetar, samt børns trivsel. Hun oplevede selv grov mobning i skolen, da hun farvede sit hår rødt for at medvirke i 'Det gyldne kompas', hvilket har forfulgt hende senere i tilværelsen, skriver IMDB.

Richards arbejder desuden som model, og har lavet flere fotoserier. Herunder kan du se, hvordan hun ser ud i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Valgstederne lukket: Optælling i...
bt.dk
X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx