Af Simon Boas - 03/02-18 12:00

Dansk komiker lider af ekstremt sjælden sygdom: 'Det kan være farligt for mig'Dansk komiker lider af ekstremt sjælden sygdom: 'Det kan være farligt for mig'

Den danske komiker Simon Talbot lider af en sjælden blodsygdom, der i værste fald kan få alvorlige konsekvenser for ham.

storybild

Arkiv (Billede: JAMES THISTED)

Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet.

Sygdommen gør, at hans blod ikke størkner som andres, og selv om han slipper for et dagligt pilleforbrug, så er det alligevel noget, der påvirker ham i dagligdagen, fordi han let kan få store blå mærker, hvis ikke han tænker sig om.

»I det daglige påvirker det mig sådan, at jeg får enormt drabelige blå mærker hurtigt, og så må jeg ikke få ting, der for eksempel indeholder salicylsyre, da det kan være farligt for mig, fordi det er blodfortyndende,« siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Simon Talbot selv er han én ud af godt 30 mennesker i hele verden, der lider af sygdommen. Af den grund bliver han også undersøgt på Rigshospitalet i København, hvor man forsøger at bliver klogere på den sjældne sygdom.

»Jeg har været i sådan et forløb på Rigshospitalet, og det har min familie også af videnskabelige årsager, fordi de er i gang med at lave en case på min blødersygdom, da den er så sjælden. Jeg synes, det er super-fascinerende, og det var så sjovt at se overlægens reaktion, for man kunne se, at hun syntes, det var så spændende, at hun fik julelys i øjnene,« siger han videre til Ekstra Bladet.

Sygdommen, der har betegnelsen FLI1, er arvelig, og han har derfor levet med den hele sit liv, og særligt som barn mærkede han til sygdommen. Her fik han ofte voldsom næseblod helt uden varsel.

Derfor er han også ekstra opmærksom i dag, hvis han eksempelvis skal opereres eller have fjernet en visdomstand. I sådanne tilfælde skal han have noget særligt medicin, der hjælper hans blod med at størkne, fortæller han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx