Af - 06/06-17 22:23

Fotograf med ny info om Dianas død: Advarede to måneder før ulykkenFotograf med ny info om Dianas død: Advarede to måneder før ulykken

En fransk fotograf kommer nu med nye oplysninger i sagen om Prinsesse Dianas død for 20 år siden.

Bildstrecke im Grossformat »

'Den bil var et vrag', lyder det fra en fransk fotograf, som kommer med ny teori om, hvorfor den britiske prinssesse Diana mistede livet i en motorvejstunnel under Paris for 20 år siden.

Lige siden nyheden om prinsessens død i september 1997 ramte avisforsiderne verden over, har teorierne svirret om, hvad der egentlig skete på ulykkesnatten:

Blev 'folkets prinsesse', som Diana kaldte sig selv efter skilsmissen fra prins Charles, udsat for et komplot eller sabotage, som den royale familie stod bag, fordi de ikke brød sig om hendes forhold til Harrods-arvingen, millionærsønnen og muslimen Dodi Al Fayed?

England raser over dansk Diana-statue:
England raser over dansk Diana-statue: "Uværdig og grotesk!"

Prinsessen, hendes kæreste Dodi Fayed og deres chauffør Henri Paul blev alle dræbt i trafikulykken i Paris, mens de blev jagtet af en flok pressefotografer natten mellem 31. august og 1. september 1997. Den eneste, der overlevede ulykken, var hendes bodyguard Travor Rees.

Dodis far, den ægyptiske forretningsmand Mohamed Al-Fayed, er overbevist om, at den britiske efterretningstjeneste MI6 havde en finger med i spillet.

Men trods talrige spekulationer og rygter om sammensværgelser og lejemord, konkluderede en undersøgelse 11 år senere, at prinsessens død var uagtsomt manddrab, og at ulykken var sket, fordi Henri Paul havde drukket, og fordi han og paparazzi-fotograferne havde kørt hasarderet.

Nu påstår en fransk fotograf over for fransk radio, at det i virkeligheden var bilen, den var helt galt med. Interviewet er citeret i flere britiske medier. Blandt andet i Daily Mail.

Fotografen Pascal Rostain er medforfatter til bogen 'Who Killed Lady Di?', og tragedien om den britiske prinsesse var tema for en dokumentar på fransk tv tirsdag aften.

26 år gammel myte opklaret: Derfor havde prinsesse Diana kort hår
26 år gammel myte opklaret: Derfor havde prinsesse Diana kort hår

Det celebre par havde spist middag på Hotel Ritz, og natten til 1. september forlod de stedet i en af hotellets biler sammen med Dianas bodyguard.

Pascal Rostain hævder, at bilen, Diana og de tre mænd kørte i, var et 'ombygget vrag,' som ikke var egnet til at køre på vejene, så snart speedometeret kom over 60 kilometer i timen. Den mørke Mercedes var 'meget farlig', siger han, og han fortæller, at bilen tidligere havde været stjålet og indblandet i en ulykke.

»Den Ritz-bil var et vrag. Den har før været indblandet i ulykker og havde rullet rundt adskillige gange,« siger han og understreger, at bilen egentlig var klar til at blive skrottet, men at der var blevet givet tilladelse til at reparere den.

Den franske fotograf er gode venner med en chauffør på Hotel Ritz, som nogle måneder før ulykken advarede ledelsen på hotellet om at bruge bilen.

»To måneder før ulykken sagde min ven til Mr Klein (hotellets direktør på daværende tidspunkt, red.), at det var nødvendigt at skaffe sig af med den vogn. Så snart den kørte mere end 60 kilometer i timen, kunne den ikke klare det.«

Prins William åbner op om sin mors død: Dette ærgrer han sig mest over, at hun aldrig oplevede
Prins William åbner op om sin mors død: Dette ærgrer han sig mest over, at hun aldrig oplevede

Fotografen Pascal Rostain siger, at hans chauffør-ven gjorde ledelsen opmærksom på, at bilen 'ikke var sikker på vejen, og at vi var bange for at bruge den ved enhver hastighed. Jeg sagde til min chef, at vi blev nødt til at sælge det køretøj.'

Ifølge bilens første ejer, Eric Bousquet, som de franske radioprogram M6 har talt med, blev bilen i 1995 stjålet af en fange på udgang. Han kørte vanvidskørsel rundt i de parisiske forstæder med hastigheder op omkring 160 kilometer i timen, for til sidst at rulle rundt og ende på taget. Derefter blev bilen vurderet til at være moden til skrot.

»Det blev betragtet som en farlig bil. Jeg ville gerne have den tilbage, men jeg fik at vide, at det ikke var muligt,« siger Bouquet i programmet.

Af en eller anden grund blev bilen alligevel sendt på værksted og repareret, hvorefter den blev solgt til Etoile Limousines, som kørte for Hotel Ritz.

Værten på den franske dokumentar om tragedien, Orphelie Meunier, siger i udsendelsen, at målet er en gang for alle at slå en streg over alle konspirationsteorierne.

»Det var ikke andet end en trafikullykke.«

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx