Af - 14/08-16 22:14

Sådan fungerer pigernes hemmelige sprog på sociale medierSådan fungerer pigernes hemmelige sprog på sociale medier

Hvad betyder det, når piger poster veninde-billeder af hinanden på deres fødselsdage på Facebook?

storybild

(Billede: Milan Ilic)

Det handler om likes, filtre og followers på Instagram. Fotoappen er en platform for jagte anerkendelse, måle popularitet og lære at manipulere med sin egen tilværelse. Men hvordan kan man se gennem de indirekte fornærmelser og lære, hvad det rent faktisk betyder, når piger handler, som de gør på sociale medier. Her kommer et par tips inspireret af TIME.

Hvad tænker mine venner virkelig om mig?
Mange yngre Facebook-brugere laver rating for likes. Altså noget ala ‘hvis du liker denne status, siger jeg hvor lækker du er fra 1-10". Får man en ‘BMS’ er det ekstra godt, for det står for ‘break my scale,’ altså bryder det skalaen.

Som et offentligt popularitetsbarometer
Man kan jo tagge sine venner på billeder, hvor man for eksempel optræder sammen til festlige lejligheder. Men nogle piger kan også godt lide at tagge hinanden i billeder, hvor der ikke er nogen på. Motiveret kan for eksempel være et billede af en solnedgang eller en flaske vin eller en sød gif. En måde lige at vise lige ekstra kærlighed til de særligt udvalgte.

Derfor har det også betydning, hvor mange billeder, man er tagget i, så det er endnu en måde at vise sin popularitet på. Og det kommer op i dine venners feed, når du bliver tagget, så de rigtigt kan se, hvor vellidt du er.

#BFF
Nogle bruger deres Instagram-profil til at skrive, hvem deres nærmeste er. Venner, veninder, kærester eller børn bliver altså lige nævnt i den lille profiltekst. En måde at vise hvem der virkelig er de bedste venner.

En måde at gengælde på
Du kan klippe din irriterende veninde ud af billedet, og du kan lade være med at tagge hende. Du kan også lægge et billede op af jer sammen, hvor du er pæn, og hun er mindre pæn. Du kan også lade være med at følge nogle tilbage, når de begynder at følge dig. Du kan også poste et billede fra en fest, hvis du ved, at din irriterende veninde ikke er inviteret eller fra en middag med to veninder, hvor den tredje ikke er med. Hun vil se det, og hun vil føle sig uden for.

Personlig branding
Det handler ikke kun om at vise, at man er pæn på de sociale medier. Man skal også fremstå klog, social, sjov og måske endda sexet. I realiteten er der frit valg på alle hylder for at vise, hvilken person man er. Eller gerne vil være. Derfor er der også mange iscenesætte billeder på Instagram. Man kan altså ikke altid regne med, at bogen på billedet er læst til ende.

Fødselsdagsbilleder
Fødselsdage kan gennem sociale medier også bruges til at vise, hvem der er dine bedste venner. Når du smider et 10 år gammelt billede op af din ven, er det ligesom en markering af, at I er rigtige venner. Det er isært også godt, hvis den lige bliver fulgt op af en intern kommentar eller et fjollet kælenavn, som I har til hinanden. Omvendt kan du jo pænt vælge at ignorere din vens fødselsdag, hvis du gerne vil markere et uvenskab.


LÆS OGSÅ: STUDIE: Folk der poster træningsbilleder har problemer

LÆS OGSÅ: Derfor truer Justin Bieber sine fans med at gøre sin Instagram privat

LÆS OGSÅ: Vanvittig trend: Derfor pudser folk deres tænder sorte

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx