Af - 21/04-16 22:04; Opdateret: 22/04-16 12:26

Princes danske ex: Han døde ikke af stofferPrinces danske ex: Han døde ikke af stoffer

Mayianne Dinesen kom sammen med Prince i slutningen af 80'erne. Her er hendes beskrivelse af ham.

Bildstrecke im Grossformat »

Ovenpå chokmeldingen om det 57-årige multitalent Princes død forklarer danske Mayianne Dinesen, hvordan hun oplevede den mand, som hun kom sammen med i 1989-1990, hvor hun selv var 23 år gammel.

Metroxpress havde først fat på den danske kvinde på telefonen, men fik senere en lang besked på skrift fra Mayianne Dinesen.

'For kort tid siden fik jeg meddelelsen om, at Prince er fundet død i sit hjem i morges. Det er en chokerende besked, som berører mig dybt. Jeg var både stor fan og lærte mennesket bag at kende i et kort glimt for mange år siden,' skriver hun til metroxpress i en sms.

Prince fundet død i elevator og forsøgt genoplivet
Prince fundet død i elevator og forsøgt genoplivet

Mayianne Dinesen er i dag 48 år og arbejder med mindfullnes for danske virksomheder. Hun har tidligere været tv-vært og er kendt fra både tv og radio.

Om sin tidligere amerikanske kæreste skriver hun til metroxpress:

'Verden har mistet et utrolig fint, sensitivt og generøst menneske, der levede og åndede for sin kunst, som han udførte med den største kærlighed, æstetik og og ekvilibrisme. Som i sin kunst, sådan oplevede jeg ham også privat.'

Dødsårsagen er endnu ikke afklaret torsdag aften, dansk tid, men det lokale politi i Minnesota har beskrevet, at det fandt den 57-årige Prince livløs i en elevator. Han kunne ikke genoplives.

Den danske ekskæreste mener dog ikke, at popikonets tidlige død kan tilskrive det hårde liv som megastjerne med sex, drugs and rock'n'roll.

'Der kan vel nærmest ikke være mange, der vil mistænke det sædvanlige; alkohol eller stoffer, for at være årsagen til hans død. Den mand, jeg kendte, tog i hvert fald aldrig berusende midler. Det havde han ikke brug for og det var ham inderligt imod,' skriver Mayianne Dinesen til metroxpress.

Nekrolog: Kongen de kaldte Prince
Nekrolog: Kongen de kaldte Prince

Mayianne har udelukkende rosende over til at beskrive den nyligt afdøde popstjerne med.

'Prince havde sin musik, som støttede ham, inspirerede ham og fyldte ham op. Han fik guddommelige inspirationer og fulgte dem med med stærk disciplin, stor dedikation og smittende entusiasme. Vi har mistet et musikalsk geni og et meget levende, legesygt og fint menneske,' skriver hun til metroxpress.

Stjerner i chok og sorg over Princes død
Stjerner i chok og sorg over Princes død

'Det er næsten ubærligt at tænke på at han ikke er hos os mere. Jeg forventer hele tiden, at han dukker op lige pludselig og spørger, hvad jeg synes om hans seneste album og kan jeg høre hvem der spillede dette og hint instrument, med et drillesygt glimt i øjet, som han gjorde da vi kendte hinanden,' skriver den 48-årige dansker og forsætter:

TV: Her spiller Prince sit kæmpehit for sidste gang
TV: Her spiller Prince sit kæmpehit for sidste gang

'Så meget desto mere sørgeligt at det ikke kommer til at ske - i dette liv. Men han har efterladt en stor arv, som vi altid kan bruge. I den har han lagt hele sin sjæl og sit liv. Og den fineste af slagsen.'

LÆS OGSÅ: Dansk musikekspert er chokeret over Princes pludselige død

LÆS OGSÅ: Musikeren Prince er død

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx