15/09-13 14:30; Opdateret: 15/09-13 14:44

Fønsby: \Fønsby: "Jeg malede mig ud af fængsels-krisen"

Den tidligere nøgenmodel kunne lade tankerne vandre forbi fængslets mure, når hun brugte tiden på at male.

Bildstrecke im Grossformat »

Den tidligere Playboy-model, Anni Fønsby, der også er kendt fra sit ægteskab med eksmilliardæren Erik Damgaard, brugte sin pensel og maling som en virkelighedsflugt fra den triste hverdag, mens hun afsonede en dom for rufferi i Statsfængslet i Horserød og senere på en pension i Nordsjælland.

Netop nu udstiller hun sine malerier i Kedelhallen på Frederiksberg.

- Nogle af billederne er malet i en meget sårbar periode, hvor jeg følte mig ensom. Man kan se på billederne, at jeg er nede i det tunge univers. Maleriet blev en flugt. Når du sidder et sted, hvor der er så ubehageligt at være, kan man gå ind i sit maleri og få tankerne hen på noget andet. Så glemmer du det, der er omkring dig, siger Anni Fønsby.

Et billede i grønne nuancer er ifølge ophavskvinden selv et selvportræt, hvor hun ser sig selv ”I bevægelse”:

- Det malede jeg på pensionen. På det billede kan man se, at jeg er på vej ud. Der er håbets farve – det grønne. Der vil jeg gerne ud, og jeg kan se det smukke på den anden side, siger Anni Fønsby.

Anni Fønsby har også tidligere brugt sine billeder til alvorlige sager:

- Første gang, jeg gav et billede væk, var til de hjemløse, fordi jeg syntes, at det var så deprimerende at komme ind, hvor de boede (herberget En Varm Seng) og de mennesker, der var tilknyttet, blev bare så glade, så jeg tænkte, at det egentlig gav god mening at male nogle billeder og give dem væk, hvor de kunne skabe glæde, siger hun.

En anden gang, billederne kom ud i offentligheden, var det fordi, en ven manglede penge til nogle dyre behandlinger:

- En ven fik konstateret kræft og bad om støtte. Jeg donerede nogle penge, men behandlingerne var meget dyre, så han foreslog, at jeg bortauktionerede nogle billeder, og de endte med at blive solgt på lauritz.com for henholdsvis 15 og 20 tusinde kroner, siger Anni Fønsby.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx