Af - 26/09-14 20:57; Opdateret: 26/09-14 21:33

Christiane får feminist op i det røde feltChristiane får feminist op i det røde felt

Christiane Schaumburg-Müller O'Connor skriver på sin blog, at vi allerede har ligestilling i Danmark og fortæller, at feminisme har aldrig været en del af hendes liv.

storybild

(Billede: Polfoto)

Christiane Schaumburg-Müller O'Connor er kommet i modvind på grund af et om indlæg om feminisme på sin blog ChriChri.

- Ligestilling og feminisme har aldrig været en stor del af hverken min opvækst eller mit miljø. Jeg har fra barnsben været omgivet af stærke kvinder, der arbejdede og gjorde karriere samtidig med, at de lavede mad og gik op i udseende og forfængelighed, skriver hun på bloggen.

- Jeg har aldrig rigtigt kunne forstå hele debatten, der omhandler ligestilling i Danmark anno 2014. Har vi den ikke allerede? Eller tager jeg fejl?

Emma Watson: Feminister er ikke aggressive mandehadere
Emma Watson: Feminister er ikke aggressive mandehadere

Christiane skriver, at hun ikke synes, vi skal stræbe efter at viske forskellene mellem mænd og kvinder ud, og at hun synes "det er sexet, når mænd er mænd".

- Når de er maskuline, velopdragne og hårdtarbejdende. En mand, der holder døren, betaler for daten (såfremt de har råd), læser avis og kan finde ud af at køre bil. Som udgangspunkt holder manden boremaskinen, og kvinden styrer indretningen, lyder det fra Christiane, der dog skriver, at hun selv har et lyderødt værktøjssæt, som hun godt kan finde ud af at bruge.

Nu tager kvinder kampen op mod feminisme
Nu tager kvinder kampen op mod feminisme

Det har fået den feministiske blogger Mie Birk Jensen, der er cand.mag. i Pædagogik og Uddannelsesstudier samt Kultur og Sprogmødestudier, til tasterne:

- Jeg synes også, at det er hamrende irriterende, at der er nogen, der proklamerer, at vi allerede har ligestilling i Danmark. Hvorfor? Fordi jeg synes, at det er pisse irriterende, når fremmede tager mig på røven. Fordi jeg flere gange er blevet truet med tæsk, når jeg har sagt til vedkommende, at de skal holde deres fingre for dem selv, skriver hun i et indlæg på den feministiske blog F-frekvensen, som Dansk Kvindesamfund står bag.

Komiker truet med voldtægt: Facebook-gruppe opfordrer til hetz
Komiker truet med voldtægt: Facebook-gruppe opfordrer til hetz

- Så kære Christiane, selvom jeg respekterer din hang til lyserøde værktøjskasser, indretning og Beyoncé og anerkender, at du synes, at mænd er sexede, når de lever op til din forestilling om, hvad en mand er, og at du er pro kønsroller, så står jeg af, når du snakker om DNA og bruger VI og MANDEN til at forklare, hvordan mennesker er. Jeg hører dig, og jeg er dybt, dybt uenig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx